7. července

Více než Business Data/Insights Analyst - ABRA Software s.r.o.

V ABRA Software klademe důraz na pevná partnerství, ať už se zákazníky v růstu jejich byznysu, tak s lidmi u nás ve firmě. Už více než 35 let vyvíjíme vlastní podnikové informační systémy (ERP), které firmám pomáhají mít pořádek v datech, automatizovat procesy a dělat lepší rozhodnutí. Jsme společnost s českým zázemím a německým kapitálem, což nám dává stabilitu i prostor pro další rozvoj. Pracujeme v týmech, kde se potkává zkušenost s novými nápady, a dáváme prostor lidem, kteří chtějí věci zlepšovat, přemýšlet v souvislostech a mít reálný dopad na produkt i zákazníky.

Více než Business Data/Insights Analyst

Data umí analyzovat spousta lidí.

My hledáme člověka, který podle nich dokáže měnit fungování firmy.

Někoho, kdo se nespokojí s dashboardem nebo prezentací. Místo toho si položí otázku: "Co s tím uděláme?"

V ABRA Software se staneš partnerem (nejen) obchodního ředitele a budeš na základě svých analýz ovlivňovat obchodní strategii celé společnosti.

Co tě u nás čeká?

Nebudeš dostávat seznam reportů, které máš vytvořit.

Budeš dostávat byznysové problémy, pracovat s daty napříč obchodem, marketingem i Customer Success a hledat odpovědi na otázky, které mají skutečný dopad na byznys.

Například:

• Jak vybudovat kvalitní datový sklad, který bude dávat managementu smysluplné informace?
  • Jak poznáme, že onboarding nového zákazníka opravdu funguje?
  • Kde máme největší příležitosti pro upsell a cross-sell?
  • Jaké změny povedou k vyšší spokojenosti zákazníků nebo vyšším tržbám?
  • Proč zákazníci odchází?
    Funguje naše cenová strategie správně?

Čemu se budeš věnovat?

• navrhovat cenové strategie pro nové i stávající zákazníky,
  • vytvářet modely pro řízení obchodu společně s CSO, CEO, CFO nebo CMO,
  • analyzovat marketingová data a převádět je do efektivních investičních strategií,
  • hledat příčiny odchodů zákazníků a navrhovat konkrétní opatření ke snížení churnu,
  • analyzovat zákaznické portfolio a vytvářet segmenty pro upsell, cross-sell i account management,
  • navrhovat změny onboardingového procesu zákazníků na základě dat,
  • vytvářet manažerské reporty pro řízení celé společnosti,
  • budovat datový sklad a rozvíjet datovou architekturu firmy,
  • využívat AI při analýze dat a hledat nové způsoby, jak zrychlit a zkvalitnit rozhodování.

Hledáme člověka, který...

• přemýšlí nad daty v souvislostech,
  • má mindset tvůrce,
  • nevytváří reporty jen proto, aby existovaly,
  • dokáže se rychle přepínat mezi různými tématy,
  • výsledky jednoduše vysvětlí i lidem, kteří nejsou datoví specialisté,
  • nebojí se přijít s vlastním názorem a doporučením,
  • je samostatný a rád hledá nové cesty.

Co od tebe očekáváme?

• češtinu/slovenštinu máš na úrovni rodilého mluvčího
  • komunikativní angličtinu
  • zkušenosti s datovou a business analytikou,
  • práce s datovými sklady,
  • orientace v ETL procesech,
  • Power BI (případně Tableau nebo Looker),
  • SQL,
  • výhodou je znalost Pythonu.

Technologie jsou pro nás důležité, ale ještě důležitější je způsob, jakým přemýšlíš.

Proč tato role?

Budeš součástí strategické transformace obchodního oddělení.

Naším cílem je postavit obchod na třech pilířích:

• obchodníci získávají a rozvíjejí zákazníky,
  • Sales Operations nastavují procesy,
  • Business Data/Insights Analyst dodává informace, podle kterých se firma rozhoduje.

Do budoucna chceme tuto oblast dále rozvíjet. Pokud tě baví budovat věci od začátku, můžeš se stát klíčovou součástí Business Intelligence napříč celou společností a podílet se na budování vlastního týmu.

Můžeme ti nabídnout:

• prostředí stabilní české technologické firmy s dynamickým směrem
  • prostor pro vlastní iniciativu
  • přátelské prostředí a tým lidí, kteří rádi sdílí know-how
  • podporu v dalším profesním rozvoji a vzdělávání
  • hybridní spolupráci
  • firemní vybavení: notebook, telefon
  • benefity jako je: stravenkový paušál, občerstvení na pracovišti, MultiSport kartu plně hrazenou zaměstnavatelem/případně body v Kafeterii, vybavenou posilovnu, 25 dní dovolené, 5 sick days a další

Vnímáš se jako vhodný kandidát?

Rádi tě poznáme.

Natálie

Vzdělávací kurzy, školení, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova, Příspěvek na vzdělání, Občerstvení na pracovišti, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Kafetérie, Mobilní telefon, Auto i pro soukromé účely, Firemní akce, Bonusy/prémie, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Notebook, Children-friendly office

Na dobu neurčitou
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Čeština (Výborná), Angličtina (Pokročilá)