1. června

Ambasador*ka fór Skautských institutů - Junák - český skaut, Skautský institut, z. s.

21 600 – 22 800 Kč/měsíc
Jsme Skautský institut, nezisková organizace, která v duchu skautských hodnot reaguje na výzvy současnosti. Naším zřizovatelem je největší česká výchovná organizace Junák – český skaut. Na adrese Staroměstské náměstí 4/1 vytváříme už přes 10 let důvod, proč i Pražané chodí do centra. Pořádáme výstavy, koncerty, přednášky a debaty. Provozujeme kavárnu, díky které je tenhle unikátní prostor celodenně živý a otevřený.

Ambasador*ka fór Skautských institutů

Hledáme nadšeného komunikativního člověka, který se vyzná ve skautském prostředí a má chuť inspirovat a rozvíjet síť dobrovolnických týmů po celé ČR.

O NÁS:

Náš tým Troufni SI se věnuje tématu mladých dospělých systematicky. Vytváříme rámec, ve kterém se realizuje 18 dobrovolnických týmů, provozující regionální Skautské instituty (fóra SI).

SHÁNÍME POSILY

Hledáme někoho, kdo bude podporovat začínající týmy Skautských institutů v celé ČR. Budeš kontaktní osoba dobrovolnických týmů, člověk, který nasměruje, poradí a občas přijede podpořit jejich činnost. Tvojí misí je hledat nové cesty, jak síť institutů dál rozvíjet.

JAK SI TĚ PŘEDSTAVUJEME?

💡 Baví tě vymýšlet nová řešení

▪️ Komunikuješ pružně, zvládáš řešit věci flexibilně a dokážeš improvizovat.
▪️ Jsi kreativní, rád*a nové postupy prozkoumáváš, plánuješ i realizuješ.
▪️ Převzít odpovědnost za vlastní projekt je pro tebe samozřejmost.

🏄 Umíš strhnout ostatní

▪️ Zvládáš roli první kontaktní osoby, dokážeš ostatní nasměrovat.
▪️ Nechybí ti empatie, komunikace s lidmi a spolupráce tě nabíjí.
▪️ Máš organizační schopnosti, nechybí ti rozhodnost.
▪️ Zvládneš přichystat podnětnou prezentaci a zaujmout ostatní. I v angličtině!

⚜️ Dokážeš se zorientovat

▪️ Máš přehled o tom, jak fungují oddíly, střediska a ORJ.
▪️ Baví tě věková kategorie mladých dospělých (18–30).
▪️ Zvládneš se rozkoukat i v monitoringu zpětné vazby nebo projektové administrativě.

CO U NÁS BUDEŠ DĚLAT?

👉 Podporu a kontaktní osobu pro dobrovolnické týmy. Budeš připravovat a realizovat tréninky, školení, koordinační a další setkání.
👉 Udržovat a rozšiřovat síť Skautských institutů. Vyjedeš za jednotlivými týmy (občas i o víkendu), aktivně se zapojíš do oslovování zájemců*kyň a budeš hledat nové způsoby, jak je nacházet.
👉 Pracovat na inovacích. Zkušenosti přetavíš do vznikajícího dokumentu ve spolupráci s metodikem*čkou týmu.

CO TI NABÍZÍME MY?

🟢 Úvazek 0,6.
🟢 Finanční ohodnocení 38 000 Kč (pro plný úvazek).
🟢 5 týdnů dovolené + 5 dnů seberozvojového volna + 5 sick days ročně (při celém úvazku).
🟢 20% slevu v našich kavárnách a kafe od Candycane, kolik jen vypiješ!
🟢 Pracovní místo v kanceláři na Staroměstském náměstí s pavlačí ve vnitrobloku.
🟢 Podíl na spoluurčování zaměření a rozvoji Skautského institutu.
🟢 Slib, že tě nikdo nebude uhánět mimo tvou pracovní dobu.
🟢 Společné pondělní týmové snídaně.
🟢 Zvýhodněné vstupy na akce SI na Staromáku a SI v Rybárně.
🟢 Možnost skládat si část pracovní doby flexibilně.
🟢 Pracovní počítač.
🟢 Náhradní volno za případné přesčasy.

Zaujali jsme tě?

Pokud ano, neváhej a pošli nám svůj životopis a motivační dopis do 14. 6. 2026. Pokud nenajdeme vhodného kandidáta, výběrko prodloužíme.

Jak zjistíme, že si navzájem sedíme?

V prvním kole se seznámíme s tvým životopisem a motivací pracovat s námi. Pokud budeme mít pocit, že bys právě ty mohl*a do našeho týmu svými zkušenostmi sedět, pošleme ti k vypracování krátký úkol. Na základě toho tě pak pozveme k nám do SI, kde budeme mít možnost vzájemně se poznat a ověřit si, že opravdu ladíme.

Individuální rozvržení pracovní doby, Firemní akce, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova, Vyhrazený čas na inovace, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Vlastní organizace náplně práce, Sleva na firemní výrobky/služby, Dog-friendly office

Plat:
21 600 – 22 800 Kč/měsíc
Práce na zkrácený úvazek
Na dobu určitou
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Čeština (Výborná), Angličtina (Pokročilá)