V Nadaci Partnerství pomáháme krajině a lidem ze všech koutů naší země. Spojujeme síly s místními nadšenci, aktivními starosty i uvědomělými podnikateli, abychom pečovali a rozvíjeli místa kolem nás. Navracíme místům jejich život, funkci i krásu. Budujeme partnerství na všech úrovních – protože jenom společně dokážeme ustát dopady změny klimatu. Za více jak 30 let naší praxe víme, že efektivní spolupráce stojí na vlastní vysoké expertíze, rychlých a snadných grantech a úzké spolupráci s místními. Rozvíjíme soutěže a ocenění Strom roku, Cena Josefa Vavrouška a Adapterra Awards. Obnovujeme českou krajinu díky iniciativám Sázíme budoucnost a Živá půda. Náš tým Adapterra pomáhá obcím, městům i krajům plánovat potřebná klimatická opatření. Předáváme kompetence a znalosti dětem i dospělým v Otevřené zahradě a v inspiračních programech Hybatelé komunit a Partnerství pro udržitelnou Ukrajinu.
Kdo jsme
Jsme tým Otevřené zahrady v Nadaci Partnerství – unikátního vzdělávacího a poradenského centra v centru Brna, které rozvíjíme jako zelenou oázu pod Špilberkem.
Je to místo, kde lidé nacházejí odpočinek, inspiraci i vzdělávání s reálným dopadem na vztah k přírodě a udržitelnosti.
Jsme malý, sehraný tým, který společně zajišťuje chod celého areálu – od výuky přes programy pro veřejnost až po péči o zahradu a rozvoj organizace.
Organizace je rozdělena do tří úzce spolupracujících oblastí:
- oblast programu, vzdělávání a provozu centra
- oblast projektů, komunikace a rozpočtů
- oblast péče o zahradu a jejího rozvoje
Hledaná pozice spadá do oblasti vzdělávání a provozu centra a bude úzce spolupracovat s její garantkou Helenou.
Koho hledáme
Hledáme zkušenou a spolehlivou kolegyni nebo kolegu, který/á dokáže propojit dvě role – lektora/lektorku a koordinátora/koordinátorku lektorského týmu.
Někoho, kdo rád pracuje s lidmi a zároveň přirozeně přebírá odpovědnost za organizaci, kvalitu a fungování vzdělávacích programů.
Je to role s vysokou mírou samostatnosti – očekáváme člověka, který si dokáže práci převzít, organizovat ji a zároveň dlouhodobě udržovat funkční systém, který zajišťuje kvalitní výuku.
Co bude Vaší náplní práce
Lektorská činnost
- vedení vzdělávacích programů pro MŠ, 1. stupeň ZŠ, SŠ, veřejnost
- environmentální vzdělávání v areálu Otevřené zahrady
- podíl na realizaci zahradních slavností a akcí pro veřejnost
Koordinace lektorského týmu (MŠ a 1. stupeň ZŠ)
Ve spolupráci s garantkou oblasti:
- organizace a podpora externího lektorského týmu
- organizace školení lektorů a spolupráce na jejich obsahu
- sjednocování kvality vzdělávacích programů
- plánování kapacit a rozvrhu výuky
- správa, doplňování a údržba pomůcek a materiálů
- administrativní podpora spojená s výukou (výkazy, provoz)
Spolupráce na rozvoji vzdělávací oblasti
- úzká spolupráce na rozvoji a fungování vzdělávacích programů
- podíl na ladění obsahu a metodik
- postupné zapojení do širšího fungování vzdělávací a provozní části organizace
Časové nastavení práce
Jedná se o 0,5 úvazek s nerovnoměrným rozložením pracovní zátěže v roce podle sezóny.
V hlavní sezóně (především květen, červen a říjen) počítáme s intenzivnějším zapojením, které se blíží plnému úvazku v rámci aktivit a realizace programů.
V mimosezónním období (zejména prosinec až únor) je pracovní zátěž výrazně nižší a umožňuje flexibilnější režim zaměřený především na přípravu, plánování a koordinaci.
Od poloviny dubna do října probíhá hlavní část vzdělávacích programů.
Jak si Vás představujeme
- Máte prokazatelnou zkušenost s lektorováním nebo vzděláváním (formálním či neformálním).
- Jsou Vám blízká environmentální témata a dává Vám smysl je předávat dál (výhodou je, pokud s tím již máte zkušenosti).
- Zvládnete koordinovat lidi a pomáhat nastavovat fungování týmu.
- Jste samostatný/á, spolehlivý/á a dotahujete věci do konce.
- Jste týmový hráč – umíte převzít odpovědnost, ale také spolupracovat.
- Dokážete přemýšlet v souvislostech (co dává smysl obsahově, kapacitně i provozně).
- Výhodou je zkušenost z neziskové nebo vzdělávací organizace.
- Velkou výhodou je zkušenost s vedením lektorů, tvorbou vzdělávacích programů či působení v neziskové nebo vzdělávací organizaci.
Co nabízíme
- Úvazek 0,5 na 1 rok (možnost navýšení úvazku po tomto roce s možností navýšení dle dohody).
- Nástup září 2026.
- Mzdové rozmezí: 19 000 - 21 000 Kč + stravenkový paušál (120 Kč/den).
- Smysluplnou práci s reálným dopadem.
- Zázemí unikátní zelené oázy v centru Brna v pasivních budovách.
- Přátelský a podpůrný tým založený na důvěře a spolupráci.
- 5 týdnů dovolené (po 2 letech 6 týdnů).
- 3 sick days.
- Příspěvek na stravování.
- Vzdělávání (workshopy, školení, Red Button Edu, Seduo).
- Zázemí dětské skupiny Pidilidi.
- Týmová setkání a neformální atmosféru.
Zaujala Vás tato pozice?
Pošlete nám prosím:
- Životopis/odkaz na LinkedIn.
- Několik slov o své motivaci.
- Co Vás na této pozici nejvíce láká.
- Kdy můžete nastoupit.
Veškeré informace pošlete prostřednictvím formuláře níže do středy 10. června 2026, 12.00 hodin. Po tomto termínu budeme všechny zájemce kontaktovat. S vybranými kandidáty se setkáme u osobního rozhovoru u nás v Otevřené zahradě (předběžné termíny rozhovorů: 15. - 19. 6., 22. - 26. 6 2026.
Těšíme se na setkání.