ZN. VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: 2026/035
Česká národní banka vyhlašuje výběrové řízení k obsazení pracovní pozice
Právník
Hledáme kolegu/kolegyni pro posílení týmu zaměřeného na právní podporu sekce peněžní a platebního styku ČNB. Pokud Vás zajímá fungování peněžního oběhu a platebního styku, máte rád/a právo a psaní odborných textů a současně Vám není cizí kritické myšlení a přesnost vyjadřování, hledáme právě Vás!
Náplň práce zahrnuje zejména:
- obecnou právní podporu vedení sekce a jednotlivým útvarům v rámci sekce včetně právní podpory v oblasti peněžního oběhu a ochrany platidel proti padělání a pozměňování,
- výkon funkce compliance,
- tvorbu vnitřních předpisů a jiných řídicích aktů ČNB (např. rozhodnutí ředitele sekce),
- revizi a sjednocení interních postupů sekce v průřezových oblastech,
- přípravu podkladů pro materiály pro bankovní radu ČNB v působnosti sekce,
- připomínkování návrhů právních předpisů a vnitřních předpisů ČNB.
Nabízíme:
- zajímavou a perspektivní práci v centru Prahy, v prostředí ČNB s celospolečenským významem,
- prostor pro odborný růst a rozvoj – podpora vzdělávání a profesního posunu,
- zaměstnanecké benefity: cafeterie, 5 týdnů dovolené, sick days, firemní stravování, nadstandardní zdravotně preventivní program, příspěvek na penzijní nebo životní pojištění nebo DIP, sportovní centrum a další,
- pružnou pracovní dobu,
- příležitostně možnost práce z domova,
- nástup dohodou.
Kvalifikační požadavky:
- ukončené VŠ vzdělání právního směru,
- středně pokročilou znalost anglického jazyka (B2 dle SERR),
- praxe na obdobné pozici výhodou.
Další předpoklady pro výkon profese:
- spolehlivost, pečlivost a smysl pro detail,
- písemný projev na vysoké úrovni,
- výborné komunikační dovednosti,
- aktivní přístup k řešení pracovních úkolů,
- schopnost samostatné i týmové práce,
- flexibilita a zájem učit se novým věcem.
Pokud Vás naše nabídka oslovila, zašlete nám svůj strukturovaný životopis s motivačním nejpozději do 31. 5. 2026 prostřednictvím registračního formuláře (tlačítko „Odpovědět“).
ČNB zpracovává osobní údaje, bližší informace naleznete v Informaci o zpracování osobních údajů (https://www.cnb.cz/cs/obecne/ochrana_osobnich_udaju.html).