7. května

IT specialista v oblasti AML - ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA

ZN. VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: 2026/033

Česká národní banka vyhlašuje výběrové řízení k obsazení pracovní pozice

IT specialista v oblasti AML

Baví vás technologie a chcete, aby vaše práce měla reálný dopad na bezpečnost finančního systému? Hledáme kolegu/kolegyni se zájmem o datovou analýzu a vývoj kontrolních mechanismů, který nám pomůže modernizovat boj proti praní špinavých peněz a financování terorismu.

Náplň práce zahrnuje:

• správu a rozvoj nástrojů v oblasti prevence legalizace výnosů z trestné činnosti a financování terorismu (AML/CFT), včetně technické podpory a rozvoje systémů pro automatizovaný monitoring podezřelých obchodů a sankční screening,
  • datovou analýzu,
  • optimalizaci procesů,
  • přípravu ad-hoc reportů a datových podkladů.

Nabízíme:

• zajímavou a perspektivní práci v ústředí ČNB v Praze s možností dalšího odborného růstu a vzdělávání,
  • zaměstnanecké benefity: cafeterie, 5 týdnů dovolené, sick days, firemní stravování, nadstandardní zdravotně preventivní program, příspěvek na penzijní nebo životní pojištění nebo DIP, sportovní centrum a další,
  • nástup možný dohodou.

Kvalifikační požadavky:

• vysokoškolské vzdělání se zaměřením na informační technologie nebo jiný obor s odpovídající znalostí v oblasti IS/IT,
  • praxe v oblasti IS/IT,
  • středně pokročilá znalost angličtiny (min. B2 dle SERR).

Další předpoklady pro výkon profese:

• pokročilá znalost databáze Oracle (SQL, PL/SQL, datové modelování),
  • analytické schopnosti,
  • schopnost samostatné i týmové práce,
  • spolehlivost, flexibilita a ochota k sebevzdělávání,
  • komunikační a prezentační dovednosti.

Pokud Vás naše nabídka oslovila, zašlete nám svůj strukturovaný životopis s motivačním dopisem nejpozději do 04. 06. 2026 prostřednictvím registračního formuláře (tlačítko „Odpovědět“).

ČNB zpracovává osobní údaje, bližší informace naleznete v Informaci o zpracování osobních údajů (https://www.cnb.cz/cs/obecne/ochrana_osobnich_udaju.html).

Vzdělávací kurzy, školení, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays, Příspěvek na penzijní/životní připojištění, Nadstandardní lékařská péče, Kafetérie

Vysokoškolské / univerzitní