EDA cz, z. ú., nestátní nezisková organizace poskytující sociální službu rané péče rodinám dětí s těžkým zrakovým a kombinovaným postižením v oblasti Prahy, Středočeského, Pardubického a Ústeckého kraje vypisuje výběrové řízení na pozici:
Poradce/poradkyně rané péče
Věříme, že největším odborníkem na dítě je rodič, nikoliv instituce. Pomozte nám toto přesvědčení naplňovat v praxi.
V organizaci EDA už přes 35 let provázíme rodiny dětí se zrakovým a kombinovaným postižením, s ohroženým vývojem nebo předčasně narozených dětí. Hledáme do týmu parťáka, který dokáže rodině naslouchat, podpořit ji a pomoci jí najít cestu v situaci, která není snadná.
Co bude náplní vaší práce?
Vaše role je kombinací odborné pomoci, sociálního poradenství a lidské podpory v domácím prostředí rodin:
- Průvodce rodiny: Budete oporou rodičům při zvládání náročné životní situace.
- Podpora vývoje dítěte: Budete nabízet aktivity ke stimulaci vývoje dítěte s ohledem na jeho specifické potřeby.
- Sociální a speciálně pedagogické poradenství: Pomůžete rodině zorientovat se v systému sociálního zabezpečení a v oblasti školství.
- Síťování: Budete spolupracovat s lékaři, pedagogy a dalšími odborníky, aby pomoc rodině byla komplexní.
- Terénní práce: Většina vašich návštěv probíhá v domácnostech klientů (Praha, Středočeský, Pardubický či Ústecký kraj).
Koho hledáme?
- Vzdělaného profesionála: Máte VŠ v oboru speciální pedagogika nebo sociální práce (dle zákona č. 108/2006 Sb.). Pokud státnice teprve plánujete, rádi se domluvíme.
- Partnerský přístup a komunikace: Dokážete s rodiči jednat s respektem a empatií jako rovný s rovným. Umíte naslouchat a srozumitelně předávat odborné informace.
- Zodpovědnou a samostatnou osobnost: Práce v rodinách vyžaduje vysokou míru spolehlivosti a schopnost samostatného rozhodování v terénu.
- Systematika s dávkou flexibility: Umíte si efektivně naplánovat návštěvy u klientů a administrativu, ale zároveň vás nerozhodí, když je potřeba operativně zareagovat na změnu situace v rodině.
- Aktivního řidiče (sk. B): Řízení auta je pro nás nezbytností – bez něj se k rodinám v našich regionech nedostanete.
- Výhodou je, pokud už máte zkušenost s dětmi raného věku nebo se orientujete v problematice zrakového postižení.
Proč pracovat právě v EDOVI?
- Smysluplnost a tradice: Stanete se součástí stabilní organizace s více než 35 letou historií a jasnými hodnotami.
- Odborný růst: Nabízíme další vzdělávání, účast na konferencích.
- Flexibilita: Máme flexibilní pracovní dobu a po zaškolení možnost částečného home office pro administrativní práci.
- Úvazek: HPP 1,0 s nástupem od 1. 6. 2026 nebo dle dohody
- Mzdové ohodnocení: Nástupní mzda 35 000 – 38 000 Kč (dle vaší praxe), odměny.
- Zasloužený odpočinek: 5 týdnů dovolené + 4 sick days + 3 dny ředitelského volna.
- Skvělý tým: Čekají vás zkušené kolegyně, které vám v začátcích rády pomohou, a moderní zázemí v Praze 4 na Chodově.
Chcete se stát součástí našeho týmu?
Pošlete svůj životopis a motivační dopis (pár řádek o tom, proč vás láká práce v Rané péči EDA) kontaktní osobě.
📅 Uzávěrka přihlášek: 19. 4. 2026
📍 Kde nás najdete: Filipova 2013/1, Praha 4 – Chodov
Zasláním životopisu uděluje odesilatel organizaci EDA cz, z. ú. souhlas se zpracováním osobních údajů dle nařízení GDPR (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).