15. dubna

Streetworker*ka – sociální pracovník, sociální pracovnice do terénu - Neposeda, z.ú.

29 000 – 31 500 Kč/měsíc
Jsme Neposeda – multidisciplinární organizace s pětadvacetiletou tradicí a jediná technologická sociální služba v Praze. Patříme k předním sociálním inovátorům v Česku – propojujeme sociální práci, výzkum i technologie. Spolupracujeme s New Leaf Česko, rozvíjíme #safespace, projekty Housing First i AI nástroje, které zefektivňují práci v sociálních službách. Jsme součásti expertního Národního centra sociálních studií. Neposeda.org

Program Křižovatka | Neposeda

• Úvazek: 0,75 (HPP)
  • Nástup: květen 2026 (nebo dle dohody)
  • Místo výkonu práce: Praha 9, 14, 20 a 21
  • Výběrové řízení: dvoukolové, včetně práce s týmem přímo v terénu

Kdo jsme

V Křižovatce potkáváme lidi v situacích, kdy se zdá, že už žádná cesta nevede. A přesto ji spolu hledáme. Pomáháme lidem bez přístřeší, seniorům, rodinám i jednotlivcům v nouzi.

Jsme Neposeda – jediná technologicky zaměřená sociální služba v Praze. Naše práce stojí na odbornosti, respektu a odvaze zkoušet nové přístupy.

Spolupracujeme s výzkumným projektem New Leaf Česko, který přináší nové pohledy na bezdomovectví a sociální začleňování. Integrujeme prvky umělé inteligence do našich evidenčních systémů, abychom zjednodušili administrativu a měli více prostoru na to nejdůležitější – na lidi.

Koho hledáme

Hledáme kolegu nebo kolegyni, kteří se chtějí stát součástí samořídícího týmu.

Splňujete:

• profesní kvalifikaci dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (VŠ v sociální oblasti výhodou),
  • jste otevřený/á, samostatný/á a zároveň týmová osobnost
  • dokážete převzít zodpovědnost za svou roli i část společných rozhodnutí,
  • jste aktivní řidič/ka, sk. B – podmínkou,
  • zvládáte administrativu, orientujete se v systému a předpisech,
  • chcete pracovat inovativně a učit se nové věci

Co vás čeká

• terénní práce s lidmi v nouzi (rozhovory, poradenství, doprovody),
  • spolupráce s kolegy při práci v lokalitách,
  • společné plánování, porady a pravidelné supervize,
  • zapojení do inovačních projektů v oblasti bezdomovectví a sociálního začleňování,
  • práce s moderním interním systémem a AI nástroji pro evidenci a plánování.

Jak pracujeme

• Budete součástí samořídícího týmu s jasně vymezenými kompetencemi a sdílenou odpovědností.
  • Tým funguje partnersky, s důvěrou a otevřenou komunikací.
  • Zároveň máte k dispozici podporu ředitelky a širšího multidisciplinárního týmu napříč organizací.

Co nabízíme

• smysluplnou terénní práci s reálným dopadem,
  • digitální a AI nástroje pro zjednodušení administrativy,
  • zázemí stabilní a respektované organizace,
  • supervize, vzdělávání a prostor pro profesní růst,
  • osobní ohodnocení, sick days a další benefity,
  • nástupní mzdu na 0,75 úvazek: 29 000–31 500 Kč (dle vzdělání) + odměny.

Proč právě k nám?

Propojujeme sociální práci, výzkum a technologie.

Spolupracujeme s Katedrou sociální práce Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, společně jsme v roce 2025 získali 1. místo v AI AWARDS v kategorii Společenský přínos.
Jsme součástí expertního Národního centra sociálních studií.

Na projektech pracujeme společně s těmi, kteří v nich působí – protože věříme, že změna musí vznikat zevnitř.

Chcete být součástí týmu, který propojuje sociální práci v praxi, výzkum a technologie?

• Napište nám alespoň několik vět, proč vás tato práce láká, a přiložte svůj životopis.

Těšíme se na vás v Neposeda, z.ú. – sociální práce spoluutváří budoucnost komunity a společnosti.

Možnost delšího neplaceného volna, Mobilní telefon, Vzdělávací kurzy, školení, Bonusy/prémie, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Příspěvek na vzdělání, Účast na zahraničních konferencích, Notebook, Možnost studijního volna

Plat:
29 000 – 31 500 Kč/měsíc