30. března

Odborný garant / Odborná garantka programu Ředitel naživo+ - Učitel naživo, zařízení pro DVPP, z. ú.

O budoucnosti naší země se rozhoduje ve školách. Přidejte se k ambicióznímu týmu, který usiluje o systémovou změnu ve vzdělávání. Už teď máme díky naší práci dopad na vzdělávání více než 110 000 dětí.

Naše strategie stojí na 3 pilířích. Pracujeme s komunitami učitelů a ředitelů. Vyvíjíme a realizujeme pro ně vzdělávací a rozvojové programy. Prosazujeme legislativní změny v oblasti školství. Naším know-how se snažíme obohatit a proměnit veřejný vzdělávací systém, abychom naplnili naši vizi: Všechny děti se učí naplno, s radostí a rovnými šancemi a ze školy odcházejí připravené na výzvy a příležitosti 21. století.

Co Vás na této pozici čeká

• Ponesete odbornou garanci a dohled nad obsahem i strategickým směřováním vzdělávacího programu.
  • Budete spolupracovat s týmem lektorek a lektorů a širším realizačním týmem.
  • Zastřešíte koordinaci týmu lektorek a lektorů v oblasti plánování obsahu programu a posloupnosti jednotlivých témat.
  • Budete rozvíjet odborná témata programu na základě trendů a poznatků z Česka i zahraničí.
  • Zapojíte se do společného vyhodnocování průběhu a realizace vzdělávacích dnů.
  • Podpoříte evaluaci programu ve spolupráci s evaluačním týmem organizace Učitel naživo.

Koho hledáme

• Sdílíte vizi a hodnoty programu a orientujete se v tématu vzdělávání a školství. Zajímáte se o oblast pedagogického vedení škol (pedagogický leadership).
  • Máte alespoň pětiletou praxi ve vzdělávání nebo v rozvoji pedagogických pracovníků.
  • Přinášíte zkušenost z vedení školy z pozice ředitele*ky nebo zástupce*kyně, případně s tvorbou či vedením vzdělávacích programů.
  • Uvažujete koncepčně a jste schopni dlouhodobého plánování.
  • Dokážete pracovat v týmu i samostatně a umíte dávat i přijímat zpětnou vazbu.
  • Disponujete výbornými komunikačními, organizačními a koordinačními dovednostmi.

Na co se můžete těšit

• Smysluplnou práci v přátelském, motivovaném kolektivu.
  • Spolupráci se zajímavými lidmi s bohatými profesními zkušenostmi.
  • Prostor pro kreativitu, využití vlastních zkušeností a realizaci vlastních nápadů.
  • Příležitost se učit, objevovat a získávat nové zkušenosti.
  • Pestré benefity: stravenky plně hrazené zaměstnavatelem, benefitní kartičku, 25 dní dovolené, 5 dní zdravotního volna, 5 dní studijního volna a flexibilní pracovní podmínky (např. možnost home office).
  • Hlavní pracovní poměr na 0,8 až 1,0 FTE na dobu určitou s výhledem prodloužení smlouvy.
  • Termín nástupu: dohodou.

Jaký bude postup?

• Nejdříve se potkáme online cca na 30 minut, kdy si povíme o našich vzájemných očekáváních.
  • V případě postupu do dalšího kola zpracujete úkol, který Vám zadáme, abychom blíže poznali, jakým způsobem nad věcmi přemýšlíte.
  • Následně se sejdeme osobně v našich kancelářích ve Vršovicích.
  • Finálního uchazeče / uchazečku přivítáme v Učiteli naživo. :-)

Své životopisy a motivační dopisy posílejte prosím do 27. 4. 2026.

Děkujeme a těšíme se na Vás!

Za tým UNŽ Lucie

Vzdělávací kurzy, školení, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova, Příspěvek na vzdělání, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Firemní akce, Individuální rozpočet na osobnostní růst, Vyhrazený čas na inovace, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Možnost studijního volna, Vlastní organizace náplně práce

Práce na plný úvazek, Práce na zkrácený úvazek
Na dobu určitou
Vysokoškolské / univerzitní
Čeština (Výborná), Angličtina (Mírně pokročilá)