23. března

Pracovník/pracovnice v sociálních službách Denního centra pro lidi bez domova - Diecézní charita Brno

V Oblastní charitě Brno, která je součástí Diecézní charity Brno, pomáháme potřebným prostřednictvím sociálních a zdravotních služeb. Pečujeme o lidi, kteří chtějí zůstat doma, staráme se i o ty, kteří v kruhu svých nejbližších zůstat nemohou. Pomáháme maminkám s dětmi bez domova nebo utíkajícím před domácím násilím, lidem s mentálním či kombinovaným postižením. Nabízíme pomocnou ruku lidem bez domova, kteří hledají novou šanci, nebo dlouhodobou podporu lidem, kteří se ocitli v sociální krizi, hledají zaměstnání nebo mají duševní onemocnění.

Denní centrum pro lidi bez domova Oblastní charity Brno poskytuje podporu lidem, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Posláním služby je vytvářet bezpečný a důstojný prostor, kde mohou lidé bez domova naplňovat své základní potřeby, získat podporu a motivaci ke zlepšení své životní situace.

Do našeho týmu nyní hledáme nového kolegu či kolegyni na pozici pracovníka v sociálních službách, který se bude podílet na přímé práci s klienty a zároveň na zajištění bezpečného a plynulého chodu služby.
Tato pozice je vhodná pro uchazeče, kteří se cítí dobře v prostředí s vyšší mírou zátěžových situací a zvládají fyzicky i psychicky náročnější práci.

Co bude náplní Vaší práce?

• zajišťování plynulého provozu centra a vstupu klientů do služby
  • dohled nad bezpečností klientů i pracovníků a udržování bezpečného prostředí
  • řešení krizových a konfliktních situací, jejich deeskalace a prevence
  • přímý kontakt s klienty a poskytování základní podpory při využívání služby
  • poskytování základního sociálního poradenství a podpory pod vedením sociálního pracovníka
  • podle potřeby občasné služební jízdy autem (v případě ŘP)
  • spolupráce s týmem pracovníků a podílení se na individuální podpoře klientů
  • vedení záznamů o poskytovaných službách a související administrativa
  • dodržování standardů kvality sociálních služeb a metodických postupů

Jaké schopnosti a osobnostní předpoklady byste měli mít?

• zájem o práci s lidmi bez domova
  • schopnost zvládat zátěžové a konfliktní situace s klidem a respektem
  • empatie, trpělivost a zároveň schopnost nastavovat hranice
  • dobré komunikační dovednosti a týmová spolupráce
  • samostatnost, zodpovědnost a spolehlivost
  • praktické a organizační uvažování

Co požadujeme?

• minimálně středoškolské vzdělání (SŠ nebo vyšší) a kvalifikační kurz pracovníka v sociálních službách (lze doplnit do 12 měsíců od nástupu)
  • trestní bezúhonnost
  • zdravotní způsobilost
  • základní uživatelskou znalost práce na PC
  • řidičský průkaz sk. B (výhodou)
  • zkušenost s prací v sociálních službách nebo obdobné pozici (výhodou)

Co Vám můžeme nabídnout?

• smysluplnou práci v podporujícím týmu
  • zaškolení a metodickou podporu při práci
  • možnost dalšího vzdělávání a profesního růstu
  • pravidelné supervize a porady
  • odpovídající finanční ohodnocení dle praxe a vzdělání
  • benefity (např. dovolená navíc, sick days, příspěvky dle organizace)
  • pracovní poměr na plný úvazek (případně dle domluvy)

V případě Vašeho zájmu nám prosím zašlete Váš profesní životopis a napište nám, co vás na pozici zaujalo. Výběrové řízení probíhá průběžně. Nástup je možný od 1.5.2026, případně dle dohody.

Mobilní telefon, Vzdělávací kurzy, školení, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays

Na dobu určitou
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou