18. března

Junior Risk & Insurance Consultant – German Market (DE/EN) - RESPECT, a.s.

Makléřská společnost RESPECT, a.s. patří mezi přední zprostředkovatele služeb v oblasti pojištění firem a podnikatelů již od roku 1993. Jsme pyšní na naše zaměstnance, kteří se nebojí převzít odpovědnost, mají týmového ducha, dlouhodobě pracují na svém rozvoji, průběžně se vzdělávají. Pokud hledáte stabilního, férového zaměstnavatele a vyznáváte stejné hodnoty, máte u nás dveře otevřené. Dejte nám o sobě vědět, těšíme se na setkání.

V našem mezinárodním týmu pomáháme firmám z různých oborů řídit jejich rizika a nastavovat pojistné programy napříč Evropou – nejčastěji na německém trhu.

Nejde o prodej pojistek ani práci v call centru. Je to kombinace analytické práce, komunikace v cizích jazycích a hledání řešení pro klienty v různých zemích.

Pokud tě baví přemýšlet v souvislostech, pracovat s informacemi a komunikovat v němčině i angličtině, může to být zajímavý start kariéry v oblasti mezinárodního pojištění a risk managementu.

Co budeš dělat:

• Komunikovat s klienty a pojišťovnami v němčině a angličtině. Připravovat e-maily, účastnit se online meetingů a řešit s klienty i pojišťovnami konkrétní otázky kolem jejich pojištění.
  • Pracovat s informacemi od klientů. Sbírat podklady, strukturovat data a převádět je do přehledné podoby pro návrh pojistného řešení.
  • Podílet se na přípravě mezinárodních pojistných programů. Spolupracovat se seniorními kolegy na návrhu pojištění pro firmy z různých oborů - často napříč více zeměmi.
  • Pomáhat při jednáních s pojišťovnami. Připravovat podklady, argumenty a zápisy z jednání.
  • Postupně přebírat větší odpovědnost - Nejprve za části projektů, později za vybrané klienty a jejich pojistné programy.
  • Občas cestovat - Přibližně jednou za měsíc až dva cestovat na pracovní schůzky nebo konference v rámci Evropy (většinou na 1-3 dny).

U této role se nespecializuješ jen na jeden typ pojištění – potkáš se s různými obory, typy rizik i klienty z různých zemí.

Co se u nás naučíš?

• rozumět rizikům firem napříč Evropou
  • přemýšlet jako strategický partner, ne jako administrátor
  • vyjednávat s pojišťovnami v mezinárodním prostředí
  • navrhovat řešení, která nejsou v katalogu produktů
  • pracovat s klienty, kteří očekávají funkční řešení

Koho hledáme:

• někoho, kdo výborně ovládá němčinu (C1) a zvládne ji používat v profesionální komunikaci
  • angličtinu na úrovni C1, protože ji budeš používat každý den
  • absolventa nebo někoho s krátkou praxí (pojišťovnictví, finance, consulting nebo mezinárodní obchod výhodou)
  • člověka, který přemýšlí v souvislostech a umí si věci strukturovat
  • někoho, kdo se nebojí říct „tohle ještě nevím“ – a pak si to zjistí
  • osobnost, která má smysl pro humor, ale když je potřeba, umí pořádně zabrat
  • někoho, kdo bere osobní odpovědnost za svou práci a dotahuje věci do konce

Co nabízíme:

• Práci na mezinárodních zakázkách s reálnou odpovědností
  • Silné know-how a přímý kontakt se zkušenými kolegy
  • Prostředí, kde se řeší kvalita, ne objem
  • Smysluplný profesní růst směrem k samostatné konzultantské roli
  • Odpovídající finanční ohodnocení + bonusy

Vzdělávací kurzy, školení, Stravenky/příspěvek na stravování, Rozjezd zcela nového projektu, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova, Příspěvek na vzdělání, Občerstvení na pracovišti, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Mobilní telefon, Individuální rozvržení pracovní doby, Firemní akce, Bonusy/prémie, 13. plat, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Notebook, Příspěvek na penzijní/životní připojištění, Vlastní organizace náplně práce, Sleva na firemní výrobky/služby

Bakalářské
Čeština (Výborná), Němčina (Pokročilá), Angličtina (Pokročilá)