Usilujeme o to, aby Praha byla domovem pro všechny, kdo se tu rozhodli žít bez ohledu na jejich zemi původu. Místem, kde se jednotliví obyvatelé vzájemně respektují, podporují a spolupracují.
Podporujeme soběstačnost a samostatnost cizinců primárně ze zemí mimo EU a bezproblémového soužití s majoritou včetně spolupráce zainteresovaných aktérů působících v oblasti integrace cizinců na lokální úrovni.
Více se o nás dozvíte na našem webu www.icpraha.com, Facebooku a Instagramu @ICPraha.
Hledáme novou kolegyni či kolegu, který se stane klíčovým průvodcem pro naše klienty na jejich cestě k integraci. Pokud vás baví rozplétat složité systémy, zakládáte si na kvalitních informacích a v každém klientovi vidíte především člověka se silným životním příběhem, rádi se s vámi potkáme.
Co bude náplní vaší práce?
- Informační podpora a pomoc s orientací: Budete klientům poskytovat klíčové informace v oblastech zásadních pro život v ČR – od školství a nostrifikací přes zdravotní systém až po sociální dávky či důchody.
- Týmová spolupráce: Budete úzce spolupracovat s našimi právníky, interkulturními a informačními pracovníky. Společně budeme vytvářet plány pro překonávání bariér a hledat cesty, jak klienty efektivně podpořit.
- Cesta k osamostatnění: Naším cílem není vodit klienty za ruku navždy, ale vybavit je nástroji, aby se v českém prostředí dokázali postupně orientovat sami.
- Postupně se vám otevře i prostor pro kariérové poradenství (orientace na trhu práce, životopisy, podnikání v ČR).
Co od vás potřebujeme?
- Splňujete kvalifikaci pro sociální práci dle zákona č. 108/2006 Sb. a zakládáte si na poskytování opravdu ověřených informací.
- Jste člověk bez předsudků, který umí naslouchat. Chápeme, že práce s lidmi v náročných situacích vyžaduje velkou dávku lidskosti a trpělivosti.
- Český jazyk na úrovni B2/C1 je nezbytný pro jednání s úřady. Pokročilá úroveň angličtiny je pro nás klíčová – potřebujeme někoho, kdo v cizím jazyce komunikuje rád a s přirozeností.
- Nebojíte se zvednout telefon a vykomunikovat s úřady či institucemi i složitější případy.
Co vám za to nabízíme?
- Práci v přátelském prostředí, kde má každá vyřešená situace konkrétní lidskou tvář.
- Zázemí a jistotu - nehodíme vás do vody. Čeká vás postupné zaučování do témat (od jednodušších po expertní) a silná podpora celého týmu.
- Máte možnost se postupem času profilovat a specializovat na oblast, která vás nejvíce zajímá.
- Práci na plný úvazek na dobu určitou (prosinec 2027).
- 5 týdnů dovolené ročně.
- Vážíme si rovnováhy mezi prací a soukromím, proto umožňujeme kombinaci práce na pobočce a home office.
- Podporujeme zdravý životní styl svých zaměstnanců, proto se můžete těšit také na Multisport kartu.
- Bacilům v kanceláři nefandíme, nabízíme proto také čerpání sick days.
Přivítáme vás v týmu ideálně ihned. Případně dle domluvy.
Pokud vás nabídka naší neziskovky zaujala, pošlete nám svůj životopis a motivační dopis v českém jazyce.
Těšíme se na vás!