Hledáme parťáky, pro které není škola jen budova, ale živý prostor. Lidi, kteří v dětech nevidí jen žáky, ale parťáky. Máte odvahu budovat novou školu a přitom se opřít o zkušenosti a podporu celé sítě fungujících ScioŠkol?
V Brně-Bosonohách právě vzniká nová základní ScioŠkola. Nehledáme klasické učitele, kteří odvykládají látku a odejdou. Hledáme Průvodce. Učitelé, kteří mají jiskru v oku, když mluví o dětech, a kteří vědí, že chyba není průšvih, ale nejlepší cesta k učení. Pokud chcete být u zrodu nové komunity a otisknout své nápady do základů naší školy, čtěte dál.
Koho právě teď hledáme?
- Průvodce/kyně (učitel/ka) pro první trojročí
- Průvodce/kyně (učitel/ka) pro druhé trojročí
Je to pro vás, pokud…
- Respekt je pro vás základ: Umíte naslouchat a jednat s dětmi i dospělými jako rovný s rovným.
- Chcete se posouvat: Máte chuť se neustále učit, přijímat zpětnou vazbu a růst společně s námi.
- Máte „své“ téma: Nemusíte být expertem na matematiku. Hledáme lidi, kteří mají vášeň - ať už je to permakultura, programování nebo historie - a dokážou pro ni nadchnout ostatní.
- Dokážete ustoupit do pozadí: Necháváte dětem prostor pro jejich vlastní projekty a nápady, i když to znamená změnit váš původní plán.
- Jste tvůrce bezpečí: Umíte vytvořit prostředí, kde se nikdo nebojí vyjádřit svůj názor nebo udělat chybu.
- Zvládáte dynamiku: Práce u nás není stereotyp. Umíte aktivně řešit problémy a nezaskočí vás změna plánu (ani nocování pod širákem).
Proč do toho jít s námi?
- Tvoříte pravidla hry: Budete u zrodu nové školy. Máte reálnou možnost ovlivnit, jak to u nás bude vypadat a fungovat.
- Důvěra místo kontroly: Věříme ve vaše schopnosti a dáváme vám obrovskou svobodu v seberealizaci.
- Parta, co táhne za jeden provaz: Čekají vás inspirativní kolegové, se kterými budete sdílet radosti i výzvy.
- Růst bez hranic: Podpoříme vás v dalším vzdělávání, vezmeme vás na výjezdy do inovativních škol v ČR i v zahraničí.
- Zázemí ScioŠkol: I když tvoříme něco nového, stojíme na pevných základech sítě ScioŠkol, která se navzájem inspiruje a podporuje.
- Čas na odpočinek: Máme 40 dnů dovolené, abyste měli prostor načerpat novou energii.
Chcete být součástí bosonožské ScioŠkoly?
Napište nám do 31.3.2026 prostřednictvím aplikace Jobs.cz a přiložte:
- Životopis: Zaměřte se hlavně na zkušenosti s dětmi (i ty neformální jako tábory, kroužky či dobrovolnictví). (max 1 strana A4)
- Proč ScioŠkola: Napište nám pár řádků o tom, proč vás to táhne k nám. Na co se těšíte, z čeho máte třeba trochu respekt a co jedinečného byste do naší ScioŠkoly přinesli? (max 1 strana A4)
Jak probíhá výběrové řízení?
- Přihláška: Projdeme zaslané materiály a vybereme uchazeče, které pozveme do dalšího kola.
- Online test: Vybraným uchazečům pošleme on-line test pracovního potenciálu, který mapuje způsob přemýšlení, volbu strategií při řešení problémů a schopnost rychle se učit a adaptovat.
- Assessment centrum (AC): S finalisty se potkáme v brněnské ScioŠkole v Heršpicích. Seznámíte se s prostředím ScioŠkoly a my vás uvidíme při práci s dětmi a u praktických úkolů. Zároveň bude prostor na vaše otázky.
- Finální rozhovor: Na závěr proběhne rozhovor s Ondřejem Štefflem a členem Rady ScioŠkol, kde si sladíme očekávání a ujistíme se, že je to dobrý match pro obě strany.
Předpokládaný nástup bude v průběhu srpna 2026.
Těšíme se, že se brzy potkáme!
Více o nás najdete na našem webu: https://bosonohy-zakladni.scioskola.cz