25. února

Vedení nejstarší ScioŠkoly (Brno - Heršpice) - Scio

75 000 – 90 000 Kč/měsíc

Staňte se součástí vedení naší „vlajkové lodi“, která už 10 let mění české školství!

ScioŠkola v Brně - Heršpicích není jen „jedna z mnoha“. Jsme nejstarší ScioŠkola, která letos slaví 10 let. Máme za sebou desítky úspěšných absolventů, propracovaný vzdělávací proces a jasnou vizi. Jsme mentorskou školou pro ostatní v síti a významně se podílíme na směřování celého projektu ScioŠkol.

Naše škola má stabilní tým, skvělé zázemí a pevně nastavené procesy. Ve vedení školy působí zkušená lídryně a k ní do tandemu hledáme rovnocenného parťáka. Člověka, na kterého se bude moci plně spolehnout, se kterým bude sdílet radosti i starosti vedení a se kterým společně potáhnou školu dál.

Vaše role ve vedení školy:

• Doplnění silného tandemu: Budete pravou rukou i oponentem stávající člence vedení. Společně budete tvořit strategii a řešit operativu.
  • Rozvoj a inovace: Škola funguje skvěle, ale my nechceme přešlapovat na místě. Vaším úkolem bude přinášet novou energii a čelit výzvám další dekády.
  • Péče o tým a kulturu: Máme tým průvodců, kteří jsou osobnostmi a rozumí naší vizi. Vy jim budete oporou – budete naslouchat, rozvíjet je a podporovat svobodu i zodpovědnost.
  • Reprezentace a vztahy: Máme velmi dobré vztahy s městskou částí i okolím. Budete tváří školy pro rodiče, partnery i veřejnost.

Co byste měl/a mít:

• Zkušenost s vedením: Umíte vést lidi, být lídrem, ne jen zadávat a kontrolovat úkoly. Máte zkušenost s řízením projektů nebo týmů.
  • Odvahu a energii: Nebojíte se odpovědnosti ani rozhodování. Hledáme drive posouvat věci dopředu.
  • Lidskost a hodnotový soulad: Respektující přístup k dětem i dospělým je u nás základ. Pedagogická kvalifikace je výhodou, ale klíčové je nastavení mysli.
  • Spolehlivost: Hledáme někoho, kdo drží slovo a je oporou.

Co nabízíme my Vám?

• Prestižní pozici: Vedení školy, která je vzorem pro mnoho dalších a reálně ovlivňuje české školství.
  • Svobodu a zázemí: Velkou autonomii v rozhodování, ale zároveň jistotu silné sítě ScioŠkol a podporu centrálních služeb (HR, právo, finance, marketing).
  • Inspirativní prostředí: Práci ve škole, do které byste sami rádi chodili. Tým, který táhne za jeden provaz.
  • Osobní růst i odpočinek: 40 dní dovolené, zahraniční stáže, vzdělávání a možnost podílet se na rozvoji celé sítě škol.
  • Nástup: Budeme se na Vás těšit od června, abyste měli možnost zažít naši školu v běžném provozu. Naplno pak s Vámi počítáme od srpna 2026.
  • Odměnu: 75 000 - 90 000 Kč měsíčně.

Jak bude vypadat výběrové řízení? Zakládáme si na transparentnosti. Čeká Vás:

1. Zaslání CV a motivace.
  2. Test pracovního potenciálu.
  3. Assessment centrum spojené s návštěvou přímo u nás ve škole (abyste nasál/a atmosféru).
  4. Individuální pohovor.
  5. Finální setkání s Ondřejem Štefflem.

Zní to jako Vaše další velká výzva? Pošlete nám do 30.3. 2026:

• Životopis (zaměřený na pedagogickou praxi, zkušenosti s vedením lidí a projektů).
  • Motivační dopis, kde nám napíšete: Proč Vás láká vedení právě naší školy? Co ze svých zkušeností chcete do tandemu přinést? Jak si představujete směřování školy z pedagogického hlediska?

Těšíme se, že Vás poznáme!

Vzdělávací kurzy, školení, Dovolená více než 5 týdnů, Stravenky/příspěvek na stravování, Firemní akce, Individuální rozpočet na osobnostní růst, Možnost občasné práce z domova, Sleva na firemní výrobky/služby

Místo pracoviště:
Jihomoravský kraj