28. ledna

Účetní pro ScioŠkoly (mzdové / finanční účetnictví) - Scio

49 000 – 59 000 Kč/měsíc

Pojďte s námi měnit vzdělávání

Ve Scio a ScioŠkolách děláme školy (a věci kolem nich) tak, aby dávaly smysl v měnícím se světě. Aby to celé mohlo fungovat, potřebujeme v zázemí člověka, který má rád čísla, umí si udělat systém a dotahuje věci do konce.

Hledáme posilu do účetního týmu pro skupinu Scio - na částečný i plný úvazek. Můžete se profilovat víc do mzdového účetnictví, nebo do finančního účetnictví – podle vašich zkušeností a chuti.

Co u nás budete dělat

Pokud vás víc táhne mzdové účetnictví:

• zpracovávat mzdy a spravovat mzdovou agendu zaměstnanců ScioŠkol
  • komunikovat s institucemi (FÚ, ČSSZ, zdravotní pojišťovny)
  • připravovat podklady pro finanční účetnictví a reporting

Pokud vás víc táhne finanční účetnictví:

• vést finanční účetnictví ScioŠkol
  • mít přehled o toku školného (a pomáhat ladit procesy kolem výběru)
  • připravovat roční závěrku a související podklady
  • připravovat podklady pro audit
  • spolupracovat na reportingu a výkazech

V obou variantách platí: změny v legislativě i v praxi průběžně sledujeme. Nečekáme, že budete všechno vědět hned – jsme tým, věci spolu konzultujeme a držíme si bezpečné prostředí, pomáháme si.

Co od vás potřebujeme

• zkušenost s mzdovým nebo finančním účetnictvím (podle zaměření role), výhodou ve finančním účetnictví je zkušenost s granty a dotacemi (administrace, podklady, vyúčtování)
  • pečlivost, zodpovědnost a schopnost domlouvat se věcně a s respektem
  • chuť hledat jednoduchá řešení a zlepšovat procesy (papírům moc nefandíme)
  • pracujeme v Google Workspace, účetnictví jedeme v Pohodě a mzdy v Pamice (znalost je výhoda, ne podmínka)

Co nabízíme

• 30 dní dovolené
  • flexibilní pracovní dobu a po zapracování možnost home office
  • práci, která má dopad (bez dobře fungujícího zázemí by ScioŠkoly nešly dělat)
  • kulturu postavenou na důvěře, otevřenosti a odpovědnosti – věci řešíme férově, napřímo a s respektem
  • společné akce a výjezdy, kde se potkáváme i mimo každodenní provoz
  • průběžné vzdělávání – sdílíme know-how v týmu, průběžně se vzděláváme
  • a taky praktické využití AI v každodenní rutině: hledáme způsoby, jak si díky AI zjednodušovat opakující se práci, zrychlit přípravu podkladů, zlepšit orientaci v informacích a mít víc prostoru na to podstatné

Kdy nastoupíte? Ideálně v dubnu či květnu 2026.

Jaká bude vaše mzda? To záleží na vašich dosavadních zkušenostech. Konkrétně 49 000 - 59 000 Kč (za celý úvazek) + stravenkový paušál.

Máte zájem? Pošlete nám do 15. 2. CV a krátce napište, jestli vás lákají spíš mzdy nebo finanční účetnictví (a proč). Ozveme se vám a domluvíme další krok.

Vzdělávací kurzy, školení, Stravenky/příspěvek na stravování, Možnost občasné práce z domova, Příspěvek na vzdělání, Dovolená více než 5 týdnů, Individuální rozvržení pracovní doby, Firemní akce, Bonusy/prémie, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Children-friendly office, Notebook, Vlastní organizace náplně práce, Dog-friendly office, Sleva na firemní výrobky/služby

Plat:
49 000 – 59 000 Kč/měsíc
Práce na plný úvazek, Práce na zkrácený úvazek
Na dobu neurčitou
Vzdělání není podstatné