Společnost GTS ALIVE Group, vydavatel průkazů ISIC v ČR a sedmnácti dalších zemích a lídr v marketingu zaměřeném na studenty – posiluje IT tým o novou klíčovou roli: Lead IT Business Analyst.
Hledáme člověka, který pomůže posunout naši ALIVE Platform a další digitální produkty na další úroveň: od prvního zadání přes precizní analýzu až po dodání kvalitních podkladů pro vývoj u externích partnerů. V roli budeš stát na průsečíku byznysu a technologií a nastavíš laťku pro celý BA tým.
Pokud tě baví analytické řemeslo, systém a vysoké standardy – a chceš mít reálný dopad na to, jak se u nás navrhují a doručují funkcionality – čti dál.
O roli
Hledáme zkušeného IT Business Analytika, který převezme odpovědnost za kvalitu analytických výstupů a rozvoj BA týmu.
Tato role je klíčová pro zajištění toho, aby analytické podklady byly kvalitní, konzistentní a připravené včas pro nacenění a vývoj u externích dodavatelů.
Nejde o projektový management ani řízení vývoje – jde o analytické řemeslo, mentoring a kvalitu.
Co budeš dělat
- Vést a rozvíjet tým IT Business analytiků (3 kolegyně).
- Reviewovat user stories, akceptační kritéria a analytickou dokumentaci.
- Hlídat včasnost analytických výstupů (analysis readiness).
- Nastavovat analytické standardy, šablony a checklisty.
- Pomáhat s návrhem řešení u složitějších funkcionalit.
- Spolupracovat s Product Managery, Head of Technology, sw architektem, QA a vývojovým týmem.
- Být garantem kvality analýzy v celé organizaci.
Co od tebe očekáváme
- Silnou zkušenost s business analýzou v IT.
- Schopnost mentorovat a systematicky rozvíjet ostatní.
- Důraz na kvalitu, detail a souvislosti.
- Schopnost komunikovat s byznysem i technickými týmy.
- Přirozenou autoritu založenou na odbornosti.
Co tato role není
- Projektový nebo delivery management.
- Řízení sprintů nebo release.
- Technický architekt nebo DevOps role.
Co nabízíme
- Klíčovou roli s přímým dopadem na kvalitu systémů.
- Smysluplnou práci na komplexních produktech.
- Reálný vliv na to, jak se u nás dělá analýza.
- Úzkou spolupráci s Head of Technology a Product Managementem.
- Flexibilitu – možnost práce z domova, pružnou pracovní dobu a 25 dní dovolené.
- Moderní technologie a skvělý kolektiv – neformální prostředí, kde se cení iniciativa a inovace.
Chceš se k nám přidat?
Pošli nám svůj životopis a motivační dopis. CV je základ, ale pár řádků navíc nám často řekne nejvíc. Motivační dopis u nás není formalita – může být klíčový pro postup do dalšího kola.
Těšíme se na tebe! 🚀