MOL Česká republika patří mezi nejvýznamnější hráče na českém trhu s pohonnými hmotami. Jsme součástí maďarské skupiny MOL Group, která působí ve více než 40 zemích světa a zaměřuje se na těžbu ropy a plynu, rafinaci a distribuci pohonných hmot. V České republice máme více než 300 čerpacích stanic a naším cílem je neustále se rozvíjet a poskytovat zákazníkům kvalitní služby. K tomu potřebujeme tým zkušených a motivovaných lidí, kteří se k nám rádi připojí a pomohou nám růst.
Hledáme zkušeného marketingového manažera, který dokáže propojit zákaznické vhledy, data, trade marketing, kreativitu a exekuci do smysluplné retail marketingové strategie. Člověka, který rozumí retailu, umí vést tým a chce mít přímý dopad na zákaznickou zkušenost na stanicích, transakční výkonnost a obchodní výsledky.
O čem role je?
Budete zodpovědní za tvorbu a realizaci lokální retail marketingové strategie v souladu se skupinovými cíli. Klíčovou součástí role je zlepšování celkové zákaznické zkušenosti na stanicích, posilování loajality zákazníků a aktivní ovlivňování transakčních a obchodních ukazatelů (např. návštěvnost, konverze, počet transakcí).
Zároveň budete vystupovat jako hlas zákazníka (voice of customer) při interních jednáních a úzce spolupracovat s leadership týmem i dalšími klíčovými stakeholdery.
Co budete mít na starosti:
- vedení a rozvoj lokální retail a trade marketingové strategie,
- odpovědnost za zlepšování customer experience na stanicích ve spolupráci s obchodem a provozem,
- řízení marketingových, trade a věrnostních aktivit dle obchodního kalendáře (ATL, BTL, digitál),
- odpovědnost za podporu transakční výkonnosti stanic a obchodních výsledků prostřednictvím marketingových aktivit,
- práci se zákaznickými daty, loajalitními programy, výzkumy a tržními analýzami,
- reprezentaci zákazníka na interních fórech a jednáních (voice of customer),
- sledování výkonnosti kampaní, vyhodnocování dopadu na prodej a návrh optimalizačních opatření,
- úzkou spolupráci s leadership týmem, obchodem, provozem, komunikací a dalšími týmy napříč organizací,
- implementaci digitálních, věrnostních a CX strategií skupiny na lokální úrovni,
- řízení marketingového rozpočtu a odpovědnost za návratnost investic (ROI),
- vedení a rozvoj marketingového týmu (přímí i nepřímí podřízení).
Koho hledáme:
- máte VŠ vzdělání v oblasti marketingu, ekonomie nebo obchodu,
- máte min. 7 let praxe v marketingu, z toho alespoň 3 roky na manažerské pozici,
- rozumíte retailu, trade marketingu a práci s daty,
- máte silné komunikační, vyjednávací a prezentační dovednosti,
- dokážete strategicky přemýšlet, ale zároveň věci dotahujete do konce,
- umíte vést lidi, motivovat je a rozvíjet jejich potenciál,
- plynně komunikujete v angličtině (min. B2),
- orientujete se v MS Office, Power BI a ideálně i v marketingových automatizačních nástrojích,
- jste připraveni cestovat a máte řidičský průkaz.
Co ti nabízíme?
- klíčovou manažerskou roli s přímým dopadem na obchodní výsledky,
- možnost ovlivňovat směr marketingu v silné a stabilní společnosti,
- práci v mezinárodním prostředí s přesahem do skupinových projektů,
- prostor pro vlastní iniciativu, inovace a profesní růst,
- motivující finanční ohodnocení a odpovědnost odpovídající senioritě role.
- Skvělé firemní benefity (kafeterie, palivová karta, příspěvek na penzijní připojištění, Multisport karta, firemní akce, zdravá snídaně 1× měsíčně)
- Flexibilní pracovní režim
- 25 dní dovolené + 3 dny sick day
- Služební automobil
💡 Chceš být součástí našeho týmu? Pošli nám své CV a my se ti ozveme s dalším postupem!