Diecézní charita Brno je jednou z největších charit v České republice, má přes 1800 zaměstnanců a poskytuje profesionální pomoc ve více než 150 sociálních, zdravotních a ostatních službách. Naším posláním je pomoc druhým v nouzi bez ohledu na národnost, vyznání či politickou příslušnost. Je to krásná, smysluplná a náročná práce. Pro naše ředitelství v Brně hledáme zkušeného profesionála pro pozici Ekonoma, který bude řídit ekonomiku naší charity, vést tým ekonomů a stane se partnerem pro naše kolegy v oblastních charitách.
Tato pozice bude sedět té/tomu ekonomce/ ekonomovi, která/ý hledá smysluplnou práci, má víceleté zkušenosti s nastavováním a vedením ekonomiky ve velké organizaci.
Co bude patřit do Vašich zodpovědností?
- stanete se hlavou našeho ekonomického týmu a pravou rukou vedení charity na brněnském ředitelství
- správa charitního rozpočtu (1,2 miliardy Kč)
- koordinace jednotlivých ekonomických procesů (rozpočty, žádosti, vyúčtování dotací, účetní závěrky, analýzy)
- vedení a rozvoj 8 kolegů v ekonomicko-účetním oddělení
- spolupráce s řediteli a ekonomy v našich deseti oblastních charitách a jejich metodické vedení
- optimalizace, efektivita, soulad s legislativou a požadavky donátorů v ekonomice naší charity
Jaké zkušenosti a dovednosti byste měli mít?
- víceleté zkušenosti s řízením ekonomiky ve větších institucích/společnostech
- systematický přístup, analytické myšlení a chuť zlepšovat věci
- znalost aktuální legislativy a principů účetnictví
- proaktivní přístup a samostatnost
- dobré komunikační schopnosti a spolupráce v týmu
- výhodou je praxe na obdobné pozici v neziskovém sektoru, případně v příspěvkové organizaci (především vícezdrojové financování a dotace).
Co by Vás mohlo u nás potěšit?
- práce, která má smysl
- různorodá a komplexní ekonomická agenda, kdy se neustále budete něco nového učit
- flexibilita v rámci pracovní doby, kdy pevná část pracovní doby je od 9 do 14 hodin, možnost home-office a prostor pro rovnováhu mezi prací a soukromím
- široká možnost školení v našem vlastním vzdělávacím centru, přístup do vzdělávací platformy SEDUO a pravidelná školení v oblasti ekonomiky
- 5 týdnů dovolené, 1 den ředitelského volna, po 1 odpracovaném roce 2 dny sick days a 1 den volna pro dobrovolnictví
- inspirující prostředí charity, pro kterou jsou dobré vztahy a spolupráce důležité
- příjemné pracoviště v centru Brna s vlastním parkováním
- spolupráce s profíky v oboru sociální práce a zdravotní péče
Pokud Vás pozice Ekonoma zaujala, pošlete nám svůj životopis a motivační dopis. Budeme se těšit na případné osobní setkání.