DATUM: V PRAZE, 21.11.2025
KONTAKTNÍ OSOBA: Karolína Neumanová
ZN. VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: 2025/092
Česká národní banka vyhlašuje výběrové řízení k obsazení pracovní pozice
Hledáme kolegu/kolegyni do našeho týmu, který se zabývá kontrolou na místě vybraných oblastí systému řízení rizik v úvěrových institucích.
Náplň práce zahrnuje zejména:
• provádění kontrol na místě a dohledových šetření v bankách a družstevních záložnách zaměřených na oblasti:
- řízení rizika likvidity a financování včetně regulatorního výkaznictví,
- strategického řízení rizik, systému vnitřně stanoveného kapitálu a systému hodnocení přiměřenosti likvidity a financování,
• spolupráce na procesu přezkumu a vyhodnocení úvěrových institucí,
• příprava podnětů, podkladů a odborných stanovisek týkajících se výše uvedených oblastí,
• spolupráce s dalšími útvary ČNB, zejm. v oblastech finanční stability, restrukturalizace, posuzování připravované legislativy apod.,
• zapojení do mezinárodní spolupráce ČNB při výkonu dohledu nad finančním trhem.
Nabízíme:
• zajímavou a perspektivní práci v ústředí ČNB v Praze s možností dalšího odborného růstu a vzdělávání,
• zaměstnanecké benefity: cafeterie, 5 týdnů dovolené, sick days, firemní stravování, nadstandardní zdravotně preventivní program, příspěvek na penzijní nebo životní pojištění nebo DIP, sportovní centrum a další zaměstnanecké benefity dle platné Kolektivní smlouvy,
• pevnou pracovní dobu,
• pracovní prostředí klasické kanceláře,
• vhodné i pro absolventy či studenty posledního ročníku magisterského VŠ studia,
• nástup možný dohodou.
Kvalifikační požadavky:
• magisterské vzdělání v oblasti financí/ekonomie či matematiky, případně studium v posledním ročníku magisterského VŠ studia,
• ICT dovednosti na dobré úrovni,
• výhodou praxe v oblasti řízení rizika likvidity či řízení finančních rizik,
• výhodou znalost regulace v oblasti bankovnictví a finančních trhů,
• znalost anglického jazyka minimálně na úrovni B2 (dle SERR).
Další předpoklady pro výkon profese:
• výborné písemné (formulační) a komunikační schopnosti,
• ochotu neustále se sebevzdělávat v oblastech relevantních pro danou pozici.
Pokud Vás naše nabídka oslovila, zašlete nám svůj strukturovaný životopis s motivačním dopisem nejpozději do 21. 12. 2025 prostřednictvím registračního formuláře (tlačítko „Registrovat“).
ČNB zpracovává osobní údaje, bližší informace naleznete zde: https://www.cnb.cz/cs/obecne/ochrana_osobnich_udaju.html.
Bonusy/prémie, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova, Zvýhodněné půjčky zaměstnancům, Nadstandardní lékařská péče