Chceš stavět AI systémy, které skutečně fungují — nejen dema na hackathon? Do našeho týmu hledáme vývojáře, který má prokazatelné zkušenosti s návrhem, vývojem a úspěšným nasazením AI systémů do reálného provozu. Nehledáme někoho, kdo si jen hraje s hotovými API – hledáme parťáka, který rozumí tomu, jak věci fungují, proč se někdy rozbijí a co udělat, aby byly udržitelné.
Jsme Scio – firma, která už víc než 30 let posouvá vzdělávání v Česku. Připravujeme testy pro přijímačky na VŠ, máme vlastní inovativní školy a stavíme AI systémy, které mají skutečný dopad – od chytrých chatbotů po nástroje, které pomáhají lidem učit (se) efektivněji.
Nabídka je pro tebe jako ušitá, pokud:
- Máš za sebou vývoj AI systémů (např. chatbot, voice interface, vyhledávání, dokumentové systémy).
- Rozumíš rozdílu mezi RAG, MCP, agenty a workflow – a víš, kdy co použít.
- Neřešíš jen model, ale celý systém: embedding, vektorové DB, guard rails, integrace do webu/systémů.
- Máš zkušenost s více AI nástroji a API – ideálně nejen OpenAI, ale i alternativy (Claude, open source modely apod.).
- Přemýšlíš nad tím, jak se systémy učí z interakce s uživatelem
- Umíš řešit i edge případy: vlastní trénování modelu, hlasové vstupy, orientované/cyklické grafy.
- Jsi technicky zvídavý/á – rozumíš technickým detailům modelů, zajímáš se o vývoj a research papery.
Ideální kandidát/ka podle nás:
- Neřeší jen "jak to zprovoznit", ale i "jak to udržet při životě".
- Přemýšlí systémově, nejen jako prompt engineer.
- Dokáže navrhnout řešení, které není závislé na jednom frameworku nebo SDK.
- Rozumí nákladům inference a ví, kdy se vyplatí použít specializovaný model.
- Kód nepíše jen ručně - kontroluje i ten vygenerovaný.
Navíc uvítáme, jestli:
- Znáš MCP protokol nebo podobné nízkoúrovňové integrace.
- Umíš navrhnout a trénovat vlastní model (nebo máš zájem se to naučit).
- Máš praktické zkušenosti s multimodalitou, OCR, či zpracováním textových dokumentů.
Co nabízíme?
- 💸 80-130 tis. Kč/měsíc
- ⛱ 30 dní dovolené
- 🕘 Flexibilní práce – většinu času můžeš být remote, v kanclu se potkáváme cca 2x týdně.
- 🧑🤝🧑 Skvělí kolegové a otevřenost. Podívej se na nás na Atmoskopu.
- 📚 Podporujeme vzdělávání – seberozvoj je pro nás základ.
- 💡 Práce, která má reálný dopad.
Jak to u nás chodí?
- Pošli nám cv a info o reálných AI projektech, které jsi nasadil/a do produkce.
- Pošleme ti zadání technického úkolu a náš Test pracovního potenciálu (TPP). TPP není test programovacích dovedností. Pomáhá zjistit, jak přemýšlíš a jak přistupuješ k řešení problémů – používáme ho u všech pozic ve Scio.
- Pohovor: Sejdeš se s Tomášem a Zbyňkem (produktové a technické vedení našich vývojářů), Matějem (náš seniorní vývojář) a Katkou z HR. Offline, ideálně u nás v Karlíně.
- Když si padneme do oka, potkáš se ještě krátce s naším zakladatelem Ondřejem Štefflem.
Těšíme se!
Katka, Zbyněk, Tomáš a Matěj