14. října

Lídr/lídryně pro novou ScioŠkolu ve Vršovicích - Scio

85 000 – 105 000 Kč/měsíc

Hledáte novou životní výzvu, kde má svoboda a tvoření hlavní slovo? Chcete být u zrodu základní školy, kam byste i vy s radostí chodili?

Zakládáme základní ScioŠkolu v Praze - Vršovicích a hledáme inspirativní osobnost do tandemu vedení, který s námi školu vytvoří a povede.

Koho hledáme? Lidi, kteří dýchají pro svobodu a zodpovědnost.

Ve ScioŠkolách děti připravujeme na svět, který přijde. Do vedení naší nové školy hledáme člověka, který/á školu v tandemu vytvoří od píky a posléze společně s druhým členem vedení povede.

Ideální lídr či lídryně pro nás:

• Má kladný vztah k dětem a zkušenost s prací s nimi, a prokazatelnou radost a zkušenost s vedením dospělých (týmu, projektu).
  • Je aktivní, optimistická a odvážná zralá osobnost, která se neustále chce učit a pracovat na sobě. Učení bereme jako celoživotní jízdu, ne jako nutnost.
  • Má dobré manažerské a organizační zkušenosti, ale hlavně otevřenou mysl pro inovace a odvahu měnit zavedené cesty.
  • Ztotožňuje se s naší kulturou a dokáže ji ve škole rozvíjet. Naše hodnoty – svoboda, morálka, aktivita, optimismus, odvaha a otevřenost – nás provázejí na každém kroku.

Co budete dělat? Budete u zrodu a povedete novou školu.

Fáze 1: Start-up (do září 2026)

Papíry a budovu už řešíme, ale společně musíme najít a nadchnout váš nový tým průvodců a hlavně děti, které s námi dobrodružství zahájí! První týdny strávíte učením a nasáváním inspirace – navštívíte fungující ScioŠkoly a ponoříte se do naší koncepce. Budeme vymýšlet a ladit, jak přesně bude tato ScioŠkola fungovat.

Fáze 2: Realita (od 1. září 2026)

• Lídr týmu a kultury: Budete s druhým členem vedení odpovídat za chod školy. Především za tým průvodců. Budete jim naslouchat, pomáhat jim řešit výzvy a aktivně podporovat otevřenou a respektující kulturu. Důležité je mít vizi, soustředit se na priority a netlačit na pilu.
  • Vztahy a komunikace: Budete aktivně pracovat s dětmi a budete otevřeným partnerem pro rodiče – to znamená hlavně vysvětlovat, co a proč se ve škole děje.
  • Provoz školy: Postaráte se i o organizačně-administrativní chod – od papírů přes svítící světla, dovážení obědů až po čistotu školy.

Klíčové: Na toto všechno budete dva, tvořící vedení ScioŠkoly v tandemu. To, jak si úkoly a odpovědnosti podělíte, je z velké části na vás! Podpoří vás celý tým Podpory ScioŠkol (finance, právo, HR, marketing) a sousední ScioŠkoly. Navíc je tu Rada ScioŠkol, která vám bude nápomocná ve všem, co budete potřebovat.

Co vám nabízíme? Svobodu, smysl a přátelské zázemí.

• Smysluplnou práci s obrovskou mírou svobody a tvořivosti.
  • Možnost být u změny českého školství – den po dni.
  • Každodenní radost z práce, inspirativní kolegy a firemní kulturu založenou na sdílení zkušeností a vzájemné podpoře.
  • Práci s dětmi a pro děti – a s tím spojený permanentní osobnostní rozvoj.
  • Přes 40 dní dovolené (abyste měli čas dobít baterky).
  • Mzdu 85 000 - 105 000 Kč/měsíc
  • Možnost dalšího vzdělávání a návštěvy inspirativních škol.

Zní to jako vaše poslání? Pojďme se seznámit!
Pošlete nám, prosím, do 5. 11. 2025:

• Životopis (ideálně max jedna strana v PDF):Zaměřte se jen na věci relevantní k této pozici – zejména zkušenosti s vedením lidí a s prací s dětmi.
  • Krátký motivační dopis (cca jedna strana v PDF): Proč jste se rozhodl/a k nám přihlásit? Co od nové role očekáváte, na co se nejvíc těšíte a co přinesete našemu týmu?

Těšíme se na vaši odpověď!

Všechny přišlé materiály poctivě čteme po uzavření inzerátu a bezprostředně poté se vám ozveme.

Co vás čeká potom? Transparentní proces.

• Test pracovního potenciálu: Ověřuje schopnost rychle nacházet řešení, efektivní strategie a potenciál k rychlému učení a adaptaci.
  • Assessment centrum: Chceme vidět, jak přemýšlíte a jak přistupujete k problémům. Zároveň je to skvělá příležitost pro vás doptat se na cokoliv, co vás zajímá.
  • Návštěva ScioŠkoly: Chceme vám nabídnout možnost strávit čas v již fungující škole, abyste naši kulturu zažili na vlastní kůži.
  • Finální pohovor s Ondřejem Štefflem a Radním ScioŠkol.

Více o naší kultuře: https://smyslvpraci.cz/ a https://scioskola.cz/.

Vzdělávací kurzy, školení, Dovolená více než 5 týdnů, Firemní akce, Rozjezd zcela nového projektu, Stravenky/příspěvek na stravování, Individuální rozpočet na osobnostní růst, Možnost občasné práce z domova, Sleva na firemní výrobky/služby

Místo pracoviště:
Praha