30. září

Lektor*ka primární prevence na školách - Jules a Jim, z.ú.

10 000 – 18 000 Kč/měsíc
Jules a Jim je certifikovaná organizace v oblasti primární prevence s 23letou tradicí a působností zejména v Praze a Středočeském kraji. Od party nadšenců organizujících adapťáky pro školy jsme se vyvinuli v plně profesionální organizaci pokrývající většinu oblastí primární prevence a osobnostně-sociální výchovy, která dále pracuje na rozvoji svých služeb i své vize ohledně sociálního a komunikačního prostředí v českých školách. Ročně realizujeme přes 1000 programů. Kromě toho jsme mladý kolektiv, který klade důraz na vztahy a dobrou vzájemnou komunikaci, a tak věříme, že by ses mezi námi mohl*a cítit dobře. Více o nás na www.julesajim.cz

Chceš se podílet na tom, aby se děti a dospívající cítili dobře ve třídě i sami se sebou? Baví Tě zážitková pedagogika, práce s třídními kolektivy i jednotlivci? Nebojíš se lektorovat a můžeš pracovat i ve školách v Praze a Středočeském kraji? Pak hledáme právě Tebe!

Koho hledáme?

Člověka, který se nebojí jít pracovat s třídními kolektivy, zajímá se o zážitkovou pedagogiku a baví ho pomáhat mladým lidem v jejich rozvoji. Zároveň chceme, aby Tě zajímaly alespoň některé z následujících oblastí:

• prevence látkových i nelátkových závislostí
  • kyberprostor
  • sociální rozvoj (poznávání spolužáků, koheze, spolupráce, komunikace…)
  • osobnostní rozvoj (rozvoj emoční inteligence, wellbeing, identita a hodnoty…)
  • prevence šikany, kyberšikany a xenofobie
  • vztahy, partnerství a sexualita
  • LGBTQ+ témata a prevence homofobie a transfobie
  • téma výživy (nutrice)

Co tě u nás čeká?

• lektorování min. 2 dopoledne týdně na školách v Praze či Středočeském kraji
  • úvodní třídenní výcvik (6. 11., 7. 11. a 21. 11. 2025)
  • pravidelnou účast na rozvojovém vzdělávání (cca 8 h měsíčně)
  • podpora od týmu, flexibilní plánování programů

Co nabízíme?

• Odměnu 175–300 Kč/h podle zkušeností a rozvoje: Nástupní odměna po aprobaci je 175 Kč za hodinu a může dosáhnout až 300 Kč v oblasti všeobecné prevence.
  • Prostor pro profesní i osobnostní růst: Pravidelně se vzděláváme v rámci intervizí, vzdělávacích bloků, celodenních školení nebo mentoringu.
  • Zaškolení do lektorování i odborných témat: Provedeme Tě celým procesem a od začátku do konce budeš mít potřebnou podporu.
  • Časovou flexibilitu: Lektorovat je možné během školní výuky, tedy v dopoledních hodinách. Záleží jen na Tobě, jaké dny k lektorování nabídneš.

Chceš do toho jít s námi?

Do 16.10.2025 pošli CV a pár řádků o tom, proč Tě naše nabídka zaujala. Připoj také, jaké téma bys ráda lektorovala a proč. Zajímá nás, co Tě baví a k čemu máš blízko - zkrátka napiš nám, ať Tě trochu poznáme! :)

2. kolo výběrového řízení proběhne 23.10. či 24.10.2025 v čase 9:00 - 14:00.

Zda jsi do 2. kola postoupil*a, se dozvíš nejpozději 17.10. spolu s upřesňujícími informacemi o průběhu.

Pokud projdeš 2. kolem výběrového řízení, přijde ti pozvánka do terénu, díky které budeš mít možnost podívat se, jak lektorování všeobecné primární prevence reálně vypadá. Pozvání do terénu bude probíhat v termínech 30.10.- 5.11.2025.

Počítej také s úvodním zaškolením, které je nutné absolvovat před nástupem. Toto úvodní třídenní školení proběhne ve dnech 6.11., 7.11. a 21.11.2025 v prostorách naší organizace. Teprve absolvováním školení splníš všechny potřebné požadavky pro roli lektorky*lektora a budeme s Tebou moci uzavřít pracovní smlouvu. Následně můžeš už ve zbytku školního roku začít se svými náslechy a přípravou na samostatnou práci.

Těšíme se na Tebe!

za tým Julese a Jima, z.ú.

Káťa, Ála a Simča

Vzdělávací kurzy, školení, Individuální rozvržení pracovní doby, Firemní akce, Možnost občasné práce z domova, Příspěvek na vzdělání, Občerstvení na pracovišti, Vlastní organizace náplně práce

Plat:
10 000 – 18 000 Kč/měsíc
Práce na zkrácený úvazek, Praxe a stáže
Na dobu neurčitou
Práce na živnostenský list (IČO), Dohoda o pracovní činnosti (DPČ), Jiné
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Čeština (Výborná)