Arnika je česká nezisková organizace, která vznikla v roce 2001. Spojujeme lidi usilující o lepší životní prostředí. Chráníme přírodu a zdravé prostředí pro budoucí generace doma i ve světě. Dlouhodobě prosazujeme méně odpadů a nebezpečných látek, živé řeky a pestrou přírodu a právo občanů rozhodovat o životním prostředí.
Svoji činnost opíráme o tři pilíře – zapojení veřejnosti do rozhodovacích procesů, odborné argumenty a spolupráci s médii. Jsme členy národních i mezinárodních sítí. Více na http://arnika.org
Pokud máte uvedenou odbornost a potřebujete cítit v práci smysluplnost a značnou míru svobody, je Vám blízké prostředí neziskové organizace, tak prosím čtěte dál:
Co bude Vaší hlavní náplní práce?
- Psát odborné připomínky k procesu EIA a navazujícím nařízením
- Spolupráce na odborných studiích pro české i zahraniční projekty Programu Arnika - Toxické látky a odpady
- Spolupráce s kolegy na tématech jako jsou nakládání s odpady, mikroplasty, dioxiny, PFAS, environmentální politika a legislativa aj.
- Spolupráce na grantové agendě
- Do budoucna i účast na zahraničních výjezdech a vzorkování
Co od Vás budeme potřebovat?
- Ukončené magisterské vzdělání chemického směru nebo podobného zaměření, ideálně se specializací na toxické látky, odpady aj.
- Vítáme praxi ze státních či akademických institucí, a to zejména v oblasti toxických látek a jejich vlivu na životní prostředí
- Publikační činnost v našich tématech (toxické látky, odpady, oběhové hospodářství, environmentální a chemická legislativa, průmyslové znečištění apod.) je výhodou
- Znalost angličtiny pro čtení a psaní odborných textů a prezentaci výstupů
- Výborná znalost češtiny zejména v psaném projevu
- Analytická a systematicky orientovaná osobnost s citem pro detail
- Potřebujeme k nám samostatného a organizovaného člověka
- A stěžejní je pro nás zájem o environmentální témata a prostředí neziskové organizace
Co Vám můžeme nabídnout?
- Úvazek 0,5-1
- Možnost rozvoje a účasti na tématech, které Vás zajímají
- Možnost organizovat si samostatně činnosti
- Skvělou možnost skloubení práce a Vašich soukromých potřeb
- Neformální pracovní atmosféru i gauč pro psího parťáka:)
- Kanceláře v Praze na Žižkově a home office dle dohody
- 5 týdnů dovolené a po 4 letech nárok na 4 týdny další speciální dovolené k tomu
- 3 dny pracovního volna, když se nebudete cítit dobře
- Platové ohodnocení při plném úvazku 36-38,5 tis. hrubého dle schopností a zkušeností
- Možnost výhodnějších mobilních tarifů
- A pro udržování mentálních sil je Vám po celý den k dispozici dostatek výběrové kávy z Candycane i široký výběr čajů:)
- Nástup dle dohody
Pokud máte pocit, že se vzájemně hledáme, tak nám o sobě dejte vědět přes odpovědní tlačítko.K životopisu prosím připojte i motivační dopis. Ten u nás nebereme jako formalitu, ale opravdu ho čteme. Zajímá nás, proč se k nám hlásíte a co Vás na dané pozici oslovilo. Přidejte do něj prosím i Vaši představu o rozsahu pracovního úvazku. My se Vám následně ozveme a domluvíme se na dalším postupu. Těší se na Vás potenciální kolegové z Arniky.
Odpovědí na tento inzerát a zasláním životopisu či dalších osobních materiál dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zprostředkování zaměstnání v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob. Udělení souhlasu je možné kdykoliv odvolat.