11. září

Asistent pedagoga do svobodné demokratické školy Erazim v Týně nad Vltavou - Školy Erazim, z. s.

Jsme síť svobodných demokratických škol Erazim. Partnerství, respekt a celoživotním učení jsou principy na kterých Erazim stavíme. Věříme, že děti dokáží převzít zodpovědnost za své vzdělávání, a proto je v tom plně podporujeme. Necháváme je, aby si samy volily zaměření, hloubku a míru rozvoje svých zájmů. Naši školu společně spravují dospělí i děti prostřednictvím demokratické samosprávy.

Chceš vidět, jak fungujeme? Přihlas se do našeho výběrového řízení a staň se asistentem pedagoga!

Koho hledáme?

Přidej se do našeho týmu, pokud jsi všestranný a spolehlivý dospělák, který se nebojí výzev. Hledáme někoho, kdo má:

• Máš zkušenost s individuální podporou dětí a dospívajících.
  • Pozitivní vztah k pubertě a klučičí energii. Fyzické aktivity ti nejsou cizí.
  • Kladný vztah k moderním technologiím a sportu.
  • Nadšení pro alternativní, ideálně sebeřízené vzdělávání.

Co bude tvoje role?

• Budeš mentorem pro konkrétního žáka a pomůžeš mu zapojit se do chodu školy.
  • Budeš součástí komunity. Budeš si povídat, hrát si a tvořit s dětmi, a aktivně je podporovat v jejich nápadech.
  • Budeš podporovat děti v jejich aktivní účasti na chodu školy a na demokratických sněmech.
  • Práce s technologiemi je u nás na denním pořádku. Budeš využívat Google nástroje, vzdělávací aplikace, Canvu, Discord, ale i hry jako Minecraft nebo Roblox.
  • Je fajn, pokud umíš vést rozhovory s rodiči a společně s dětmi reflektovat jejich školní život.

Co ti nabízíme?

• Úvazek 0,9 na HPP
  • 40 dní dovolené.
  • Online vzdělávání a osobní rozvoj v rámci sítě Erazim.
  • Týdenní přípravné školení v srpnu v Opavě s možností ubytování pro celou rodinu.
  • Uvolněnou pracovní atmosféru a přátelské vztahy v týmu.
  • Možnost vidět každodenní pokroky žáka a výsledky své práce.
  • Flexibilní pracovní dobu po dohodě s týmem.

Výběrové řízení je tříkolové a bude probíhat takto:

• Pokud tě nabídka zaujala, pošli nám svůj životopis.
  • Pokud nás zaujmeš, zavoláme si a krátce se poznáme.
  • Pokud si sedneme, pozveme tě na návštěvu do naší školy ve čtvrtek 2. října 2025. Seznámíš se s týmem i dětmi. Pokud si s dětmi padnete do oka, můžeš se stát součástí Erazimu.

Těšíme se na tebe!

Plat:
27 000 – 28 000 Kč/měsíc
Práce na plný úvazek, Práce na zkrácený úvazek
Na dobu určitou
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Angličtina (Základní)