5. října

Marketingový specialista / marketingová specialistka pro Vysokou školu Scio

Scio
Praha

Postavte značku a nábor nové vysoké školy - od prvního zájemce po první ročník.

Většina vysokých škol stále připravuje studenty na svět, který už neexistuje. My stavíme školu pro svět, který teprve přichází a hledáme člověka, který o ní dá vědět a přivede do ní první studenty.

Proč je tahle role unikátní

Nebudete spravovat zaběhnutou značku. Budete ji spoluvytvářet - v situaci, kterou běžný marketing nezná:

• V ČR za posledních 10 let žádná nová vysoká škola nevznikla, jde tedy o zcela ojedinělý projekt
  • V září 2026 jsme podali žádost o státní souhlas a o akreditaci dvou bakalářských programů: Vzdělávání a rozvoj dospělých a Inovativní podnikání. Školu plánujeme otevřít v září 2027 v Praze 10.
  • Před udělením akreditace není možné studium nabízet jako definitivně potvrzené ani přijímat standardní přihlášky. Do jara 2027 proto bude probíhat předregistrace zájemců. Cílem je postupně budovat komunitu a databázi zájemců a zároveň s nimi otevřeně komunikovat o tom, jak se příprava školy vyvíjí.
  • Ostré přijímací řízení pak poběží jen zhruba 8–10 týdnů. Kdo v tu chvíli nemá připravený funnel a živou databázi, nestihne to.
  • Začínáte na prvním ročníku. Každé rozhodnutí, které teď uděláte, bude škola nosit roky.

Co budete mít na starosti

• Značka a positioning - dotáhnout positioning a klíčová sdělení obou programů, tone of voice a rozšíření vizuální identity, která navazuje na značku Scio.
  • Náborový funnel - od prvního kontaktu přes předregistraci po přihlášku a zápis; konverzní model, který budete průběžně kalibrovat na skutečných datech.
  • Kampaně a obsah - obsahový plán, sociální sítě, výkonnostní kampaně (s externí agenturou), newsletter a práce s databází zájemců, aby zůstala živá až do otevření přihlášek.
  • Web - role produktového vlastníka: z landing page s předregistrací postupně plný web napojený na CRM a přihlášku. Vývoj zajišťuje externí dodavatel.
  • PR a komunikace - ve spolupráci s dalšími lidmi mediální plán navázaný na milníky (státní souhlas, akreditace, zahájení výuky), příběhy vyučujících, partnerů a ambasadorů, připravené odpovědi na kritické otázky.
  • Akce a partnerství - dny otevřených dveří (i virtuální), veletrhy, spolupráce se středními školami a firmami.
  • Měření a rozpočet - CRM, atribuce, cena za získaného zájemce, pravidelný report pro vedení školy; hospodaření s marketingovým rozpočtem.

Koho hledáme

Hledáme marketingového nadšence, který umí spojit strategii s vlastní prací - dnes napsat positioning, zítra nastavit kampaň, pozítří rozdávat letáky na dni otevřených dveří.

Co musíte mít:

• alespoň 3 roky praxe v marketingu, z toho část s odpovědností za měřitelný výsledek (leady, konverze, prodej nebo nábor)
  • zkušenost s výkonnostním marketingem a daty: CRM, webová analytika, atribuce; čísla čtete a rozhodujete podle nich
  • schopnost psát - srozumitelně, s nápadem a s citem pro tón, který nepřehání
  • samostatnost a chuť stavět od nuly tam, kde se věci teprve rodí
  • možnost být pravidelně v Praze (2 dny v týdnu)

Co bude výhodou:

• zkušenost s marketingem vzdělávání nebo náborem studentů (vysoká škola, kurzy, edtech)
  • zkušenost s PR a prací s médii
  • zkušenost z regulovaného prostředí, kde je potřeba přesně vědět, co a kdy smíte tvrdit
  • zkušenost se zakládáním značky nebo spouštěním nového produktu
  • vztah ke vzdělávání a soulad s našimi hodnotami
  • chytře využíváte AI nástroje v marketingu

Co nabízíme

• Skutečný vliv - značku a nábor nové vysoké školy tvoříte od prvního dne, přímo s vedením školy.
  • Smysluplnou práci - ve vzdělávání, které chce dělat věci jinak.
  • Zázemí velké skupiny - data, zkušenosti a lidé ze Scia, rozpočet na kampaně a externí partnery.
  • Prostředí důvěry a autonomie - minimum formálních bariér, maximum prostoru věci tvořit.
  • Kulturu postavenou na svobodě a respektu - získali jsme ocenění Atmoskop Zaměstnavatel roku 2026.
  • Úvazek - na začátku 0,5 úvazek; jiné nastavení rádi probereme.
  • Místo - Praha - Karlín s možností částečně pracovat na dálku.
  • Odměna - 30 000 až 40 000 za půl úvazek
  • Benefity - 30 dní dovolené ročně, stravenkový paušál, možnost práce z domova a možnost dalšího vzdělávání
  • Nástup - co nejdříve, ideálně v listopadu 2026.

Zaujalo vás to?

Pošlete nám prosím:

1. strukturované CV
  2. krátkou motivaci - co vás na nás oslovilo a co byste udělali jako první (stačí pár upřímných vět, ne formální dopis)
  3. odkaz na jednu až dvě kampaně nebo projekty, za kterými stojíte, i s jejich výsledky

Podklady zašlete do 1. listopadu, těšíme se na vás!

Sleva na firemní výrobky/služby, Stravenky/příspěvek na stravování, Vzdělávací kurzy, školení, Možnost občasné práce z domova, Firemní akce, Dovolená více než 5 týdnů, Individuální rozpočet na osobnostní růst, Rozjezd zcela nového projektu

Kdo hledá:
Scio (Zaměstnavatel)