Jsme výhradním provozovatelem přepravní soustavy zemního plynu v České republice. Zemní plyn přepravujeme soustavou plynovodů o celkové délce více než 4000 km. Podílíme se na vytváření evropského energetického trhu v kontextu přechodu na nízkouhlíkové hospodářství. Jsme součástí evropských iniciativ s cílem připravit plynovou infrastrukturu pro přepravu vodíku a jeho směsí.
Pomáhejte chránit kritickou infrastrukturu České republiky
Hledáme zkušeného architekta kybernetické bezpečnosti, který bude navrhovat bezpečnostní řešení, posuzovat nové technologie a podílet se na dlouhodobém rozvoji bezpečnostní architektury významné energetické společnosti.
Co bude náplní Vaší práce
- Zastávat roli architekta kybernetické bezpečnosti dle aktuální legislativy v oblasti kybernetické bezpečnosti
- Navrhovat bezpečnostní požadavky a standardy pro rozvoj a provoz IT
- Posuzovat nové projekty, změny a technologie z pohledu kybernetické bezpečnosti
- Stanovovat bezpečnostní požadavky pro nové technologie, systémy a projekty
- Spolupracovat s týmy infrastruktury, aplikací a provozu při návrhu bezpečných řešení
- Identifikovat a vyhodnocovat bezpečnostní rizika a navrhovat opatření k jejich řízení
- Podílet se na tvorbě bezpečnostní strategie a rozvoji bezpečnostních procesů
- Účastnit se bezpečnostních auditů, testování a řešení bezpečnostních incidentů
- Sledovat vývoj kybernetických hrozeb a doporučovat odpovídající ochranná opatření
- Připravovat odborné podklady, dokumentaci a reporty
Co od Vás očekáváme
- VŠ vzdělání
- Minimálně 3 roky zkušeností v oblasti kybernetické bezpečnosti, IT infrastruktury nebo bezpečnostního testování (např. penetrační testování, red teaming, bezpečnostní testování aplikací a infrastruktury)
- Dobrou orientaci v oblasti kybernetické bezpečnosti a IT infrastruktury
- Znalost řízení bezpečnostních rizik a legislativy a standardů v oblasti kybernetické bezpečnosti
- Praktické zkušenosti s návrhem nebo posuzováním bezpečnostních opatření
- Schopnost komunikovat s technickými i netechnickými kolegy
- Samostatný a analytický přístup k řešení problémů
- Znalost angličtiny pro práci s odbornou dokumentací
- Řidičský průkaz skupiny B
Výhodou bude
- Zkušenost s prostředím kritické infrastruktury, energetiky nebo průmyslových systémů
- Znalost rámců ISO 27001, NIST nebo obdobných bezpečnostních standardů
- Zkušenost s oblastmi IAM, PAM, SIEM, vulnerability management, Microsoft Security stack, cloud security
- Bezpečnostní certifikace (např. CISSP, CompTIA Security+ nebo obdobné)
Nabízíme:
- Perspektivu dlouhodobého zaměstnání ve stabilní společnosti
- Flexibilní pracovní dobu 37,5 hod. / týden, začátek a konec pracovní doby si určujete sami
- Home office dle interních pravidel
- 5 týdnů dovolené a 4 dny Sick days (dle interních pravidel)
- Benefitní systém Cafeterie ve výši 48.300 Kč ročně
- Stravenkový paušál ve výši 129 Kč/ den
- Nadstandardní zdravotní péči
- Další benefity a finanční odměny garantované kolektivní smlouvou
Bonusy/prémie, Nadstandardní lékařská péče, Příspěvek na penzijní/životní připojištění, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Vzdělávací kurzy, školení, Kafetérie, Občerstvení na pracovišti, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova
- Kdo hledá:
- NET4GAS, s.r.o. (Zaměstnavatel)
- Místo pracoviště:
- Na hřebenech II 1718/8, Praha, – Nusle