Navzájem se podporujeme. Sdílíme radosti i starosti naší práce, víme o sobě, setkáváme se napříč republikou. Jsme spolu rádi. Vybudovali jsme unikátní systém interního vzdělávání. Zřídili jsme fond pro rychlou a zacílenou pomoc kolegyním a kolegům, kteří se ocitli v krizi. Řídíme se podle společně nastavených procesů, prohlubujeme řízení kvality, inovujeme naše služby. Propojujeme profesionalitu s lidskostí. Naše služby i lidé pravidelně získávají různá ocenění. Zapojujeme též širokou veřejnost. Díky charitativním akcím jako je například Krabice od bot rozšiřujeme síť individuálních i firemních dárců, kteří pomáhají spolu s námi.

Pomáháme lidem v těžkých životních situacích, kdy už jim nebo jejich nejbližším docházejí síly. Seniorům a nevyléčitelně nemocným umožňujeme důstojný život doma nebo v našich zařízeních. Lidem s postižením nabízíme domov, zaměstnání či smysluplnou náplň života. Pracujeme i preventivně s ohroženými rodinami i teenagery, aby se vzdělávali, pracovali, udrželi si bydlení. Klient pro nás není položka ve statistikách. Hledáme řešení na míru každému člověku. To dává naší práci smysl.

Mezi nestátními zřizovateli speciálních škol je Diakonie největší. Dále je jedničkou v tom, že si žáky nevybírá. Speciální školy Diakonie přijímají i děti s těžkým postižením nebo s komplikovanými poruchami chování či s nízkofunkčním autismem. Tím se stávají oporou rodinám, kterým pomáhají žít běžný život. Své pobočky speciální školy Diakonie zřizují tam, kde je rodiny nejvíce potřebují. Třídy mají malý počet žáků. Pedagogičtí pracovníci mají prostor se žákům a žákyním individuálně věnovat.

Naše práce se opírá o čtyři jasně definované hodnoty, s nimiž každodenně v našich službách pracujeme. Diakonie tvoří společenství, které v milosrdenství a s nadějí pomáhá fortelně potřebným. Hodnoty jsou tím, o co v diakonické práci zvláště usilujeme, co chceme rozvíjet, chránit a předávat. Dávají naší různorodé práci společný základ.

Využili jsme našich třicetiletých zkušeností a vytvořili jsme záchytnou síť pro lidi, kteří v domácím prostředí začínají pečovat o své blízké. Pečující mohou získat rady na míru v on-line personalizovaném průvodci péče nebo se každý všední den poradit na help-lince. Naši odborníci v regionech poradí, jak péči naplánovat, nacvičit péči v domácnosti a vybrat službu, která pomůže. Provozujeme největší databázi služeb pro pečující.