Pracovní doba od 8 do 16:30 s tím, že musíte přijít o deset minut dřív, jinak je vám to následně vyčítáno. Kolektiv, který vám není moc nápomocný a nikdo vám ani neřekne, jak to ve firmě funguje. Nadřízená vám nic nevysvětlí, ale následně je vám vyčítáno, že jste neudělal to a ono. Na svůj soukromý telefon se nesmíte ani podívat.
Do této firmy by se nejvíce hodil člověk - introvertní, bez sebevědomí, nekonfliktní, nemluvný, neveselý, bez rodiny, bez zájmů, který by práci obětoval 140%, protože 100% je málo. A hlavně který by byl flegmatický vůči výtkám a povýšeneckému jednání. Prostě za málo peněz odvést hodně muziky a projevovat nadšení a loajálnost.
Hezké prostředí s výhledem do zahrady. Pracovitost a pomoc kolegů zachraňovala celkovou atmosféru firmy - bohužel ale žádný ze zaměstnanců již ve firmě nepracuje
Ve firmě mi chyběla jakákoliv sebereflexe zaměstnavatelů. Nesmyslné vyčítání chyb, které neexistovali, zaměřovali se spíše na osobní vztahy zaměstnanců nežli pracovaní nasazení. Ústní slibovaní, které nemělo žádnou váhu, nesmyslný tlak na příchod do kanceláře 10 minut před nástupem do práce. Na 8,5 hodin byl člověk odříznutý od rodiny, protože se nesměl používat telefon. Takto bych mohla pokračovat dál a dál. Pro zachování duševní pohody bych zvážila nástup do firmy.
Order and rules
Protože se tímto hesle “řád a pravidla” řídí celá firma. Pokud se nedodržují, většinou jsou vyhozeni. Pravidly se ve firmě myslí - nešeptat si, neplnit varnou konvici do maxima, dodržovat parkovací místa, chodit 10 minut předem do práce, nemít telefon na stole, donášet na ostatní neboli žalovat a mohla bych takto dále pokračovat…
Response from employer:
Jako majitelku a Vaši bývalou nadřízenou mne tato tvrzení samozřejmě mrzí, a to o to více, že mi za 20 let vedení firmy vždy záleželo a stále záleží na spokojenosti našich zaměstnanců. Zároveň Váš názor respektuji a snažím se nad každým komentářem zamyslet. Vaše tvrzení jsou zcela nepravdivá a zakládají se na subjektivních pocitech a osobních frustracích, které já jako nadřízený bohužel nemohu ovlivnit. Zaměstnáváme především ženy a sama jsem matkou dvou dětí, vím tedy, že odloučení od dítěte po mateřské nebývá jednoduché, není však v mé moci toto změnit. Opakovaně jsem se Vám toto snažila ulehčit tím, že jste si dítě mohla vzít s sebou do práce, chodila jste dříve domů, zkrátila jsem Vám úvazek aniž bych Vám snížila plat. Jakožto menší firma si toto ale bohužel nemohu dovolit neomezeně, jelikož na to doplácí ostatní kolegové. Naopak tvrzení, že je u nás zákaz používání mobilních telefonů jsou naprosto lživá. Běžně máme své telefony na pracovních stolech. Bohužel opět ve Vašem případě bohužel nedošlo mezi námi ke shodě, jak často a jak dlouho tohoto můžete využívat. A nejvíce se ohrazuji k tvrzení o nesmyslném vyčítání chyb a řešení osobních vztahů. Z pohledu nadřízeného je mou povinností řešit zlepšování procesů a řešení nedostatků, které vždy především považuji jako mé selhání a takto k nim i přistupuji. Zároveň očekávám od podřízeného, že je připraven se mnou o těchto nedostatcích diskutovat, je ochoten jít s proudem celé firmy ve smyslu zlepšování procesů. Vaše duševní nepohoda mne samozřejmě také mrzí, ale vím, že její příčinou nebylo pracovní prostředí, ale Vaše osobní rodinná situace. Co se týká řádu a pravidel, tak zde některá z pravidel potvrzuji, ale nikdy za ně nikdo nebyl vyhozen z práce. Váš odchod měl naprosto odlišné důvody a ty Vám byly sděleny. Všichni kolegové chodí o něco dříve, nikdy to však striktně nekontroluji. Parkovací místa mají svá pravidla ostatně jako v jiných firmách, snažíme se šetřit energie, což je v dnešní době logické. Naopak donášení se mi naprosto příčí. Pletete si donášení s tím, že Vás kolegově opakovaně žádali, abyste si před nimi s někým nešeptala, bylo jim to nepříjemné, před Vašim příchodem jsme nebyli zvyklí na vytváření „skupinek“. Vzhledem k tomu, že jste jejich požadavky ignorovala, snažila jsem se Vám bohužel neúspěšně vysvětlit, proč je šeptání ostatním nepříjemné. Toto ovšem nepovažuji za donášení. Vždy se snažím zaměstnancům naslouchat a zamýšlet se nad jejich požadavky, jelikož si uvědomuji, že bez spokojených zaměstnanců se žádná firma není schopna někam posunout.
"Poznámka editora Atmoskopu: Firmám zásadně nepředáváme jakékoliv údaje vedoucí k možné identifikaci hodnotitelů.“
Firma má velice hezký interiér a vybavení. Náročnost práce je optimální.
Neochota naslouchat lidem se zkušenostmi. Cesta, kterou si firma zvolila bude velice obtížná, pokud ne zničující. Neotevřenost jakýmkoli změnám. Lidé ve vedení nejsou profesionální, bohužel ti zaměstnanci, kteří jsou a poukáží na to, jsou bez lítosti vyhozeni. Šetření na místech, kde by se šetřit nemělo, především na platech. Na pravidelných poradách se hlavně řeší, kdo si s kým šeptal, kdo nevyždímal houbičku v kuchyňce a spousty dalších věcí, které se probírají, tak možná v mateřské školce. Tato firma je vhodná pro lidi, kterým nevadí donášet na ostatní ve firmě a nemají svůj vlastní názor.
Work in a team of young people
Tato firma preferuje v týmu mladé lidi. Podle toho také vypadají nábory nových zaměstnanců.
Response from employer:
Je smutné, že tuto platformu využíváte jako osobní pomstu zaměstnavateli. Firma se během dvaceti let vypracovala z nuly na obrat 50 milionů ročně, prošla bez úhony krizí 2008 i krizí covidovou. Na zlepšování procesů se radíme se specialisty z oborů personalistiky, ekonomie, oční optiky, a to jak u nás, tak i v zahraničí. Náměty na zlepšení vítám i ze strany zaměstnanců, ale ne vždy je možné se jimi řídit, o to víc, když přichází po týdnu od nástupu do zaměstnání.
Malá rodinná firma plná skvělých lidí. Pan i paní vedoucí jsou lidé na správném místě, profesionálové v oboru. Ve firmě se mi pracovalo dobře, protože mají všechno zorganizované a nevládne zde chaos. Jako jediná z firem, kde jsem v minulosti pracovala, jsem se cítila nadprůměrně finančně ohodnocená. Je příjemné pracovat pro firmu, která prosperuje a je moderní. Po mateřské se k vám zase vrátím :-)
Pracovní doba do 16:30, chodila bych raději na 6 do 15:30, ale naštěstí žádné presčasy
Pleasant work environment
V této firmě je příjemné rodinné prostředí. I když je někdy práce víc, kolegové se k sobě chovají pěkně, nikdo nestresuje. Je zde krásná zahrada, obědváme na terase, grilujeme... Finančně taky v pohodě, každý rok dostávám přidáno. Cítím se tu velmi dobře, neměnila bych.
Na této firmě oceňuji především to, že dají šanci všem bez vyjímky. Sama jsem při nástupu neměla velmi bohaté zkušenosti s chodem optiky, ale bylo mi zde umožněno pracovat při studiu a postupně se mé kompetence rozšiřovaly, za což jsem velmi vděčná. Vedení a celý tým, který za touto firmou stojí jsou stoprocentně féroví lidé, kteří s Vámi budou zacházet, jak si zasloužíte. Na vaše nedostatky budete vždy upozorněni v soukromí a za vaše úspěchy pochváleni. Tuto filozofii velmi cením a jsem zde spokojená.
Na mé pozici se dá o všem důležitém domluvit a není zde žádný problém se kterým bych byla nespokojená.
There are 2 more comments about this company, but we are not 100% sure yet that they were written by employees. What is the difference between a confirmed and an unconfirmed review?