1 review with 1 comment
Most helpful comment
Moje zkušenost s organizací Educante je poměrně rozporuplná. Pozitivně hodnotím především samotnou náplň práce – setkávání s lidmi, terénní činnost i práci s dokumentací mě bavily a naplňovaly. Plusem je také dobrý kolektiv kolegů, který vytvářel přátelskou atmosféru.
Bohužel samotná organizace práce však z mého pohledu výrazně pokulhává. Spolek se snaží pokrýt velké množství cílových skupin, což vede k tomu, že se nedokáže jasně vyhranit. Tento široký záběr se následně promítá do každodenního fungování, které je často chaotické, informace jsou nepřesné, každý týden se mění priority i postupy a pracovní porady bývají dlouhé, nepřehledné a mnohdy bez konkrétního výsledku.
Ačkoliv je zdůrazňováno, jak je názor zaměstnanců důležitý, realita tomu bohužel neodpovídá. Stejně tak neformální benefity, které jsou prezentovány jako výhoda, ve skutečnosti neplní očekávání. Přesčasy jsou běžné, často 1–2 týdně. Formálně sice nejsou vyžadované, ale v praxi se očekává, že je odpracujete, a jejich neplnění se může nepřímo odrazit jinde.
Při pořádání akcí panuje velká míra zmatku. Zaměstnanci se často obávají vedení, a tak vše připravují s velkou opatrností, jen aby jejich práce byla nakonec vedením částečně předělána. To je velmi demotivující a přispívá k celkovému pocitu nejistoty.
Celkově považuji Educante za organizaci s dobrým potenciálem a kolektivem, ale zároveň s výraznými nedostatky především v řízení a komunikaci, které negativně ovlivňují každodenní práci!!!
At the time of the review was:
Former employee
Employees appreciate:
Pleasant work environment
Complex tasks
recommended by 1
Jobs for people with no work experience