Ve firmě panuje přátelská atmosféra. Člověk se nemusí bát přijít za kýmkoliv z firmy s žádostí o pomoc. Firma je plně otevřena svým zaměstnancům a na pravidelných setkáních se zaměstnanci informuje i o klíčových rozhodnutích.
V celé firmě je velmi přátelská atmosféra a dá se otevřeně bavit nejen mezi lidmi z týmu, ale klidně i samotným zakladatelem firmy nebo někým z managementu.
Shopsys bez debaty patří na špičku firem, které v Česku vyvíjí e-shopy na míru. Pokud chcete dneska stát u tvorby významných e-shopů u nás, tak máte buďto možnost najít velkého hráče, který na to má vlastní in-house tým, a nebo pracovat v Shopsys. V Shopsys budete mít navíc po boku kolegy, kteří mají zkušenosti již z mnoha implementovaných projektů.
Paradoxně bych chtěl, aby nebylo tolik již implementovaných e-shopů. Zkušenosti z nich bych chtěl ponechat, ale nemuset jich tolik podporovat. Shopsys dříve dělal na dnešní poměry malé zakázky a tím se došlo do stavu, kdy je běžících e-shopů několikanásobně více než zaměstnanců. Pak už z principu musí někdo, kdo je podporuje, přeskakovat z jednoho projektu na jiný a to není zdaleka ideální. Naštěstí poslední roky se daří zaměřovat na velké zakázky, kde se dá dlouhodobě soustředit na jeden projekt. Také se daří přecházet z vodopádového způsobu vývoje na agilní.
Kdybych měl ale kouzelnou hůlku, tak bych chtěl nechat zmizet legacy projekty, které ubírají čas a energii, které by se daly věnovat těm několika novějším a velmi zajímavým.
Oceňuji férové jednání, vše se řeší narovinu. Zajímavá práce. A díky možnosti práce z domova jde velmi dobře skloubit pracovní a soukromý život. Přátelský kolektiv.
mě fakt nic moc nenapadá. někdy je to těžké na dálku, ale výhody převažují.
Kvalitně udržovaný kód díky code reviews.
Projekty jsou testovány zkušenými testery.
Spousta zkušených lidí zejména v PHP.
HR oddělení přátelské a ochotné.
Možnost práce z domova a flexibilní pracovní doba.
Práce na dálku je dobře podchycena Slackem a dalšími nástroji.
Po téměř dvou letech poctivé práce přišel šok ve formě ukončení spolupráce. Stačí, že se nelíbíte nadřízenému. A to i přes spokojenost zákazníků a kolegů s vaší prací, mentorování několika lidí současně, vedení dvou projektů a nominace na zaměstnance měsíce.
Ve firmě je extrémní fluktuace lidí. Za dobu, kdy jsem tam byl skončilo mnoho dlouholetých zaměstnanců.
Nečekejte růst kariérní ani platový. Vedení sestává ze stálic. Za necelé dva roky plat téměř nerostl (pod mírou inflace).
Časem vám přibude zodpovědností a povinností, roste tlak. Není to však nijak kompenzováno a oceněno (pouze výplatou).
Při nástupu dostanete legrační budget na vybavení (notebook, monitor, ...) Benefity byly zanedbatelné, kromě výplaty jsem měl jen 2 dny sick days a angličtinu zaplacenou mimo pracovní dobu.
Pokud byste měli šanci mentorovat lidi, lepší je to nebrat. Nic vám to nedá, jen starosti. Nedočkáte se žádné odezvy - pochvaly nebo uznání.
Lepší je být nenápadnou součástí mašinérie – připomíná to korporát. Firma tlačí na průměrnost a jediné, čeho se schopný člověk dočká je práce za ostatní.
Pokud jste na oddělení maintenance, máte 2-4 projekty současně a připravte se na mikromanagement zapisování času k úkolům.
Flexible working hours
Není problém s vlastním rozdělením času. Můžete dělat jeden den více, druhý méně. Když je součet vašich hodin na konci měsíce menší než podle smlouvy, příslušný počet dní je Vám odečten z dovolenky.
Work in a team of young people
Vysoká fluktuace v Shopsys spůsobuje, že se do kolektivu přidávají neustále nováčci, hlavně junioři po studiu. Tudíž jde převažně o mladé lidi, které je potřeba zaučovat.
- zaměstnavatel mne naučil vše co ke své práci potřebuji
- v dynamickém a mladém kolektivu je neustále co se učit a prostor se rozvíjet
- zaměstnavatel si váží mé práce natolik, že mám možnost (v případě že by mne náplň práce již nenaplňopvala) změnit pozici ve firmě
- mám flexibilní pracovní dobu a možnost home officu
- občas si sebou vezmu psa do práce
- k narozeninám mi vždy CEO osobně popřeje a dostanu mini dárek
- ke dni žen nám ředitel nosí květiny, a také na podzim přebytky zeleniny ze zahrádky :)
- pácháme společné akce mimo pracovní dobu
jedinou věcí je sídlo firmy, které je v poněkud "nezdravé lokalitě" ale to snad do budoucna nějak vymyslíme :)
Opportunity to use foreign languages
Příkladem, který mluví sám za sebe, je náš provozní ředitel. Začínal ve firmě na pozici testera, poté pracoval jako projektový konzultant, pak jako provozní ředitel (zástupce ředitele) a nyní je na pozici výkonného ředitele společnosti. U pozice programátora máme nastaveny kariérní mapy, dle kterých se kluci na pozicích posouvají (junior, standart, senior).
Pleasant work environment
Ve firmě panuje velmi příjemná a přátelská atmosféra. Navzájem si pomáháme i mimo práci (pokud potřebuju cokoli doma složit nebo třeba pomoc se stěhováním vím, že se vždy nabídne dostatek pomocníků). V kolektivu panuje vždy dobrá a přátelská nálada, neustále se vtipkuje a něco vymýšlí.