Je to tým lidí, kterým práce dává smysl - každý z nás upřímně chce, aby věci fungovaly a je to znát! A taky jsou to skvělí lidé, takže se s nimi krásně pracuje :-)
Protože nám na naší práci záleží, je důležité si hlídat mental wellbeing - je to důležité a někdy se to dělá hůř, právě proto, že nám na tom záleží.
Skvělá práce pro někoho, koho zajímají aktivity Lékařů bez hranic a chce si udržovat přehled o aktuálních světových událostech. Je to práce, co dává smysl. Líbí se mi, že můžu pracovat pro organizaci, jejíž hodnoty jsou pro mě i osobně důležité.
Je tu skvělá flexibilita práce - kde a kdy pracujete si můžete určovat až na pár fixních schůzek sami. Je to skvěle skloubitelné s dětmi, venčením psů (které si můžete vodit i do kanceláře :) a podobnými věcmi.
Tým je super, máme tu pohodovou atmosféru a když se sejdeme všichni, je to moc fajn.
Člověk musí počítat s tím, že se jedná o neziskovou organizaci, když jde o mzdy. Nedokáže konkurovat komerčnímu sektoru, ale se všemi benefity, atmosférou, flexibilitou a obecně náplní práce si na trochu nižší plat nemůžu stěžovat.
Velký respekt mezi kolegy - vedoucí se nepovyšují nad podřízené a lze jim plně důvěřovat. V kanceláři probíhají interní debaty nad různými tématy - všichni jsou tedy vtaženi do fungování organizace. Nejlepší je, že většina lidí dává do své práce srdce - záleží jim na tom, aby naše organizace fungovala dobře.
Vzhledem k tomu, že se jedná o neziskovou organizaci, tak máme nižší platy, než bychom měli na podobných pozicích jinde. Na druhou stranu je platové ohodnocení v rámci Lékařů bez hranic mnohem lepší než v jiných neziskovkách. A nižší plat plně vykompenzuje to, že člověk dělá tu práci rád a ví, že pomáhá jinde.
vysoce smysluplná práce, přátelský tým, setkávání s hodně zajímavými lidmi, flexibilní zaměstnavatel (máme pružnou pracovní dobu, home office, zkrácené úvazky atd.), člověk se naučí spoustu nových věcí, zázemí zavedené mezinárodní organizace
Někdy dost stresů, ale to je holt realita spousty prací.
Tím že zastáváme suportní funkce, jsme trochu dál od samotné humanitární práce
U Lékařů bez hranic jsem se setkala s obrovskou profesionalitou a lidskostí. Celkově jsem nadšená, že tady můžu pracovat. Vstřícnost, ochota, flexibilita, porozumění...zároveň spousta nových informací, které mě posunuly v mnoha ohledech a rozvoji dále. Děkuji za tuto zkušenost.
Meaningful work
Pro mě je obrovský smysl v tom, že Lékaři bez hranic pomáhají lidem, kteří potřebují pomoc. Ať už protože se u těchto lidí pomoc nenachází nebo jim nikdo pomoct nechce.
Každý člověk, který potřebuje pomoc, si ji zaslouží. Takže nestrannost, nezávislost a neutralita mi v tomto případě také dává velký smysl. V podstatě mi celá organizace a její činnost dává smysl ve všech ohledech.