This profile does not contain a photo yet
Add photo
The logo is not available yet
Add logo

Unikont Group s.r.o.

Approximately 75 employees
Velkoobchod se stroji, strojním zařízením a příslušenstvím
How would I fit in here?
Find out how your ideas match up with what the employees of this company are saying.
Explore the company as seen by
All employees (35)
All departments/fields (35)
Employee Comments

kariérní růst, získání nových zkušeností, uplatnění svých názorů ve srovnání s mým bývalým zaměstnavatelem, daleko větší samostatnost při rozhodování, sprabvedlivý přístup vedení ke všem zaměstnancům
kancelářské prostory a prostory společnosti neodpovídají velikosti a dnešním trendům, postrádá modernější vybavení kanceláří
At the time of the review was:
Current employee
Department:Administrative Work
Worked for the employer:more than 1 year
Written:February 2020
Was this comment helpful?

Please login to view further comments

• Easier company tracking and receiving job offers
  • More accurate recommendations of companies that meet your needs
  • All Atmoskop content
Přeci jen pár pozitiv tato firma má: 1) nové moderní kanceláře s klimatizací a zastíněním 2) prodává kvalitní stroje 3) ve firmě se najde pár srdcařů, ale jsou v naprosté menšině 4) pokud je to pozitivum a nikoliv standard, tak dodržovaný výplatní termín.
Negativních věcí je daleko více a obávám se, že na to není dostatek prostoru: 1) Absence zaškolení (pro obchodně technickou pozici zaškolení během 2 dnů pouze o technických parametrech nabízených strojů je opravdu tristně málo. Praktické předvedení obchodních dovedností nadřízeného u zákazníka ani jedno. Informace o konkurenci a porovnání našich a konkurenčních strojů nechť si každý najde na netu...:) 2) arogance, nevybíravé chování nebylo nijak výjimečné 3) vybízení k používání starých obchodních postupů, které byly platné s největší pravděpodobností ke konci 90-tých let - tedy myšleno tak - bez jakékoliv aplikace moderních metod. 4) někteří tu profitují z toho, jak tu podřízení odvádějí práci - odrážejí se od toho odměny a také mají vliv na to, zda bude odměněn i někdo další 5) loajalita byla vyžadována daleko více než odbornost, schopnosti a nasazení. 6) i další kolegové na vedoucích pozicích svých oddělení byli hodně specifičtí. Stávalo se zde, že někteří měli být oporou a dávat korektní informace bohužel se stávalo to, že se chovali otřesně a dělali ze svých kolegů "hlupáky". Nikomu není divné a neřeší, že na pozicích obchodníků a na pozici skladníků se lidé střídají jak figurky na orloji. 7) další výbornou záležitostí je vozový park. Tam, kde každá rozumná firma auto předává leasingovce do prodeje, tam začíná nový život auta u této firmy. U mně osobně se za necelý rok přihodilo 10 poruch, kdy jsem musel poté jezdit čímkoliv, co mělo kola a motor. 8) Nerozumím tomu, proč firma neinvestuje do brandu na auta. Je to přeci ta nejlevnější reklama, co existuje. 9) systémových problémů je daleko více. Každopádně jako červená nit se táhne celou firmou snaha o úspory. Začíná to platem nově příchozích, přes nákup ojetých služebních aut, přes servis aut v rámci vlastní dílny až zajištění větších oprav vozidel u garážových firem. 3 x jsem měl obavy, že nedojedu - na auto se nedá spolehnout. 10) Vedení je téměř bez nápadu, připadá mně to, že se tady hraje na poklidný dojezd do důchodu. Nic na tom nemění ani každodenní opakované dýchánky v kožených křeslech nového (nutno podotknou, že pěkného) showroomu. 11) Pokud někdo doufá, že se mu navýší po nějaké době plat, tak pozor, valorizace je pojem, jehož významu asi nikdo nerozumí, neboť klidně i 5 a více let se zde dělá za konstantní peníze. 12) Pokud někdo má elementární špetku sebeúcty a "nedělá mu dobře násilí na sobě samém, jenž vyžaduje alespoň slovně několikrát denně přetáhnout důtkami po zádech" - řečeno s nadsázkou, nechť se této firmě obloukem vyhne. Nic tak špatného jsem za svoji kariéru nezažil.

Non-stressful work
Protože se zde nevyžaduje výkon a schopnosti, nybrz loajalita
At the time of the review was:
Former employee
Department:Sales
Worked for the employer:less than 1 year
Written:March 2025
Was this comment helpful?

There are 13 more comments about this company, but we are not 100% sure yet that they were written by employees. What is the difference between a confirmed and an unconfirmed review?

Did you find Unikont Group s.r.o. interesting?
Let us help you find suitable jobs.