Ekologie a ohled na přírodu je v celé firmě - děláme jen BIO a vykupujeme byliny od místních ekologických pěstitelů. Ve výrobě se velmi dbá hodně na kvalitu bylin i balení, protože máme hezké výrobky a hodně také vyvážíme do zahraničí. Vedení firmy a také jeden/jedna vedoucí se snaží dobře komunikovat máme například SIGI - to je takový firemní fejsbuk. Po zkušenostech z jiných firem si vážím toho, že si např. s celým managementem firmy mohu tykat a vyšší vedení i lidi z vedení s námi někdy poobědvají v naší kantýně. Ve firmě vládne většinou dobrá atmosféra. Vedoucí se o nás zajímají a nepřetěžují nás. Firma pořádá firemní dny, výlety a novoroční večírky a moje děti se celý rok těší na firemní tábor, kterým firma zajišťuje hlídání dětí během letních školních prázdnin. Máme opravdu moc hezké čisté pracovní prostředí a navíc všude to hezky voní. Když jsme někde na dovolené, tak jsem hrdá na to, že naše výborné čaje se prodávají v pěkných obchodech po celé republice. Poslední roky se firmě dařilo, dostali jsme třináctý plat a ještě navíc prémii ze zisku na konci roku.
Menší nespokojenost někdy dávají najevo spíše starší zaměstnanci, kteří si podle mne neváží a nemají srovnání jaké je to jinde. Já jsem po různých výrobních firmách na jižní Moravě skončila v Sonnentoru. Vím o pár případech v poslední době, kde bývalí/é kolegové/bývalé kolegyně odešli/y „za lepším platem“ a potom se chtěli/y vrátit.
Find out how your ideas match what employees of this company say.
Just 3 minutes
Firma i jednotlivci si stojí za svými hodnotami. Kolegové jsou si navzájem otevření, velmi nápomocní a přistupují s respektem k odlišným názorům. Velmi příjemná pracovní atmosféra bez nátlaku. Díky tomu, že je firma pro mnoho zákazníků "srdcovou záležitostí", dostává zaměstnanec pozitivní zpětnou vazbu na svou práci i zvenku.
Oceňuji možnost zlepšovat pracovní proces a implementovat vlastní nápady. Zajímavým benefitem je zaměstnanecká sleva a možnost účastnit se akcí jako je např. návštěva pěstitelů nebo rakouského Sonnentoru ve Sprögnitz.
Občas mi chybí možnost více komunikovat o sekci, která je mi svěřená.
Atmosféra ve firmě je velmi přátelská, kolegové milí a nápomocní. Mám prostor pracovat samostatně, cítím ze strany vedení důvěru a v případě potřeby mi každý vyšel vstříc. Nic takového jsem doposud nezažila. Je to pro mě firma snů. Cokoli se ve firmě plánuje a tvoří, je to vždy s důrazem na udržitelnost a ekologii. Inspirující!
Do Sonnentoru jsem nastoupila kvůli příjemné atmosféře, která na mne dýchla nejen při exkurzi jako zákazníka, ale i při výberovém řízení. Co se mi moc líbí, je, že může člověk hned od začátku pracovat samostatně, na základě důvěry, není tu žádný mikromanagement a můžu přijít za svým managerem s jakýmkoliv nápadem, který nebude hned smeten ze stolu. Komunikujeme ve firmě otevřeně, s respektem vůči sobě a nehrajeme si tu na pozice ani tituly.