Doposud to byla docela stabilní firma, která dávala lidem jakous-takous jistotu stabilního příjmu.
Meopta jde do kytek, vedení si stále neuvědomilo, že lidi už nechtějí pracovat za tašku jablek. Schopní lidi odcházejí za lepším platem a zůstávají jen neschopní, nebo ti, kteří si řeknou už to tu nějak doklepu. Místo toho, aby se firma snažila přitáhnout lidi ochotné pracovat a firmu pozvednout, se nám tu množí spoustu THP, kteří nemají na práci nic, než zdržovat ostatní od skutečné práce.
Volný prostor pro realizaci volnočasových aktivit, protože firma je obvykle už kolem 15. hodiny prázdná. Kdo se chce zašít a mít své jisté, určitě si zde najde své místo.
Řízení firmy potřebuje být pružnější. Vše funguje pouze na bázi předpisů a směrnic, které ovšem ne vždy 100% sedí na danou pozici a často vytváří těžko zdolatelné bariéry a vedou k vyhoření a frustraci. Chce to zefektivnit výrobu, zrušit řadu zbytečných pozic a přidat lidem peníze.
Firma nabízí benefity v podobě slev na různý sortiment zboží a služeb.
Zaměstnanci mají možnost se mnoho naučit.
Podnik pořádá mnohé zájezdy a akce pro zaměstnance i rodinné příslušníky.
Kdo hledá kariérní růst, nebude asi spokojen.
Jobs for people aged 50+
Dobrá sociální politika, možnost zaměstnání ZTP, umožňují zkrácenou pracovní dobu. navštěva lékaře není problém.