Možnost osobního rozvoje a časová flexibilita (když si potřebuju něco zařídit, obvykle není problém najít vhodnou chvíli), rozumný systém hodnocení zaměstnanců. Možnosti mezinárodní kariéry. Sick days i benefity podporující sport a relax.
Směnový provoz by mohl být vstřícnější k těm, co v něm pracují. Některé pozice by mohly být ohodnoceny lepším způsobem a firma by se měla více zaměřit na lidi jako takové i jejich motivaci k dobré práci. Větší ambice v rámci skupiny Philip Morris by afilaci rovněž neuškodilo.
Freedom and independence
Záleží samozřejmě na náplni dané pozice. Některé jsou logicky více spjaté s přesným harmonogramem náplně práce, tedy hlavně ve výrobě, zatímco ostatní vyžadují jistou dávku iniciativy, samostatného rozhodování a proaktivity. Za bezmála deset let, co pracuji ve skupině Philip Morris (tedy nejen v PM ČR) jsem prošel mnoha pozicemi, kde je víceméně na mě, jak si s daným problémem poradím. Samozřejmostí je pomoc od zkušenějších kolegů a mentorů, kdykoli je zapotřebí, nicméně nový přístup a myšlení out-of-the-box se oceňuje, stejně jako samostatné rozhodování. Za posledních deset let pozoruji patrný posun ve směru rozhodování od managementu směrem k nižším pozicím, kdy zaměstnanci mají větší pravomoci rozhodovat sami a převzít odpovědnost.
Security and stability
Philip Morris je firma s velmi dlouhou tradicí, dlouhodobou vizí do budoucna a dlouhodobě budovanou image. Rovněž systém hodnocení a odměňování je stejný ve celé firmě celosvětově a není závislý pouze na hodnocení jednoho nadřízeného. Firma samozřejmě prochází obdobím změn jako jakákoli jiná, nicméně změny jsou velkou měrou koordinované centrálně a tudíž se zřetelem na kontinuitu a plynulost. Vzhledem k velikosti firmy a jejímu kapitálu nehrozí, že vám výplata nedorazí včas.
- firma se opravdu zajímá, jak jsou lidé spokojení a v rámci možností se snaží o změny k lepšímu
- je fajn možnost vzít si home office nebo sick day
- i řiditelé se chovají jako lidi, není problém s nimi popovídat nebo zajít na pivo
- je to korporát, jakákoliv změna zabere spoustu času
- velká rotace lidí, ať už je to tím, že lidé končí a nastupují noví, nebo interní přesuny mezi pozicemi - člověk pořád zjišťuje, kdo má co na starosti a nebo někoho zaučuje.
- nejvíc mizerná je interní komunikace - informace se nedostávají tam, kam by měly, jak by měly a dostatečně rychle.
Santiniho schodiště
Terasy pro odpočinek i týmové obědy
Kanceláře s krásným výhledem