Jsem úplný nováček ve firmě i v oboru a jsem překvapená, jak je v UOL každý přátelský a ochotný pomoci. Jsem ráda, že jsem ten krok ke změně kariéry nakonec udělala. Nikdy není pozdě. I když jste 40+.
Meaningful work
Účetnictví by mělo podnikatelům pomáhá. O to se UOL snaží.
Kolegové na stejné vlně, týmová práce, finanční ohodnocení, příjemná atmosféra, vánoční večírek, benefity, rodinné prostředí, rostoucí společnost, krásné pobočky
-povrchní a neprofesionální jednání vedení společnosti
-nespokojenost s výplatou
-stravenky byly již zrušeny
-žádné benefity ani kurzy jazyků, jak se firma prezentuje
-zaškolení má velké rezervy, účetním se přidělí 50 a více firem a pokud nezvládnou jsou vyhozeni (respektive je na ně takový nátlak ze strany vedení, že sami odchází)
-obrovská fluktuace
-kamarád je pouze ten, který drží pusu a krok a je vděčný za práci o víkendech
-obrovské neplacené přesčasy
Response from employer:
Zabýváme se externím zpracování účetnictví a musíme každý měsíc zpracovat 80 tis. dokladů. Když k nám nový kolega nastoupí, je seznámen s tím, jak zpracování funguje a že si výkonnost sledujeme přes zaúčtované doklady a zpracované výstupy jako např. DPH apod. Každý měsíc je vidět přehled. Rozumím, že to není příjemné, ale je to spravedlivé. A kdykoliv se s tím můžeme konfrontovat. Zároveň ještě kvalitu hodnotí klienti. A samozřejmě, že klienti i na zpracování tlačí. Bereme na pozice účetních i juniorní uchazeče. Na pohovorech nám říkají, že jim jinde nedají příležitost. My jim příležitost dáme, ale samozřejmě, že oni ani my dopředu nevíme, jestli je to práce, která je bude naplňovat a bavit Mrzí nás, když to tak není. Ale to je život.
Teď nově juniornější kolegy přidělujeme do segmentu Start - tedy pro malé klienty a výrazně nám tato změna tým stabilizovala.
Stravenky jsme nahradili stravenkovým paušálem. S jazyky je to pravda. Poslední výzkum byl před dvěma měsíci a nikdo o angličtinu nemá zájem. Zkusíme to zase za půl roku.