Centrála ČNB v Praze

ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA

Approximately 1,400 employees
Centrální bankovnictví

Introduction

Česká národní banka (ČNB) je klíčovou nezávislou institucí, která dohlíží na cenovou a finanční stabilitu České republiky. Zajišťujeme bezpečné fungování finančního systému, vydáváme bankovky a mince, řídíme peněžní oběh a dohlížíme na subjekty finančního trhu. Kromě základních funkcí se také zaměřujeme na vzdělávání veřejnosti v oblasti finanční gramotnosti. Uplatnění u nás najdou ekonomové, právníci, IT specialisté, ale také kuchaři, policisté či technici.

Get to know our company better

Discover our company culture and work atmosphere. Find out if this is an environment that'll suit you.
How would I fit in here?
Find out how your ideas match up with what the employees of this company are saying.
Budujeme důvěru

Důvěryhodnost je pro ČNB základním pilířem. Naše práce má dopad na stabilitu celé země, a proto k ní přistupujeme s maximální odpovědností. Důvěru budujeme nejen pracovními výsledky a odborností, ale také férovým přístupem k sobě navzájem. Věříme, že spolehnout se jeden na druhého je stejně důležité jako to, aby se veřejnost mohla spolehnout na nás.

image 2

Naše odbornost je naše síla

V ČNB se potkávají odborníci z mnoha oblastí. Každý z nás přispívá svými znalostmi k rozhodnutím, která mají dopad na celou ekonomiku i na náš každodenní život. Odbornost u nás není jen požadavek, ale i příležitost, protože se učíme jeden od druhého, rozvíjíme nové dovednosti a hledáme řešení, která obstojí i v náročných situacích.

image 2

Stavíme na otevřenosti nejen vůči veřejnosti

Otevřenost je důležitá v samotném fungování ČNB. Věříme, že právě různorodé pohledy nás posouvají dál - ať už jde o návrhy řešení, nové projekty nebo každodenní spolupráci. Otevřenost pro nás znamená i to, že se nebojíme diskutovat o výzvách a hledat nejlepší cestu společně.

image 3

Opíráme se o nezávislost

Jsme nezávislá instituce, a právě to nám dává sílu rozhodovat se objektivně a s ohledem na dlouhodobou prosperitu celé společnosti. Nezávislost ale vnímáme i uvnitř - jako svobodu přicházet s vlastními nápady a pohledy, které pomáhají utvářet naši práci.

image 2
Who is the company looking for right now?
Search by position or keyword
Location (e.g. region, city)

Alma Career companies will process the e-mail you provide in order to send you job offers and/or company reviews. You can manage the settings for these e-mails in your Atmoscope account. Show more | Terms of Service

Did you find ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA interesting?
Let us help you find suitable jobs.