žádné pozitivní v tom nevidí dělám to kvůli zabezpečení rodiny
Neuplatníte svoje znalosti ani nečekejte kariérní postup . Arogantní přístup nadřízených za nic Vás nemají a to někteří mají nižší vzdělaná třeba než vy sami. Neumí se zdravit ani poděkovat . Jste tam jenom číslo !!!
Velká firma jako ŠKODA Auto má své klady a překážky. Kladem je určitá jistota a možnost se vysoce specializovat. Na nižších pozicích si člověk může vydělat více než jinde, pokud se jedná o speciality už to taková sláva není. Pro svoji práci lze snadno získat téměř cokoliv. zejména co se SW a HW týče desetitisícové až statisícové částky nehrajou roli. Stejně tak spektrum benefitů je podle mě nadstandard: 5 týdnů dovolené, vyplácení bonusů dvakrát ročně, velké spektrum vzdělávacích kurzů, atp.
Nevýhodou je systémovost, byrokracie a velmi zjevná nadřazenost managementu nad svými pordřízenými. Dříve jsem byl zvyklý, že když s něčím nesouhlasím, můžu svůj názor říct nadřízenému a společně najít nejlepší řešení. Ve Škoda jsou nadřízení často toálně odrtžení od reality a tlačení požadavky vyššího nmanagementu stejně nemají možnost jakkoli na tyto podněty reagovat. Navíc jednotlivá oddělení více než spolupracují spolu soupěří a přehazují viny a povinnosti jeden na druhého. Ale to vše je nejspíš dané tím že mnohotisícový kolos asi jinak ani řídit nejde. Příště raději do drobné rodinné firmy naž do nadnárodní korporace.
Pracovní pozice se získávají přes známé a kamarády. Absolutní nepodpora, vstřícnost ze strany nadřízených. Nedostatek informací při plnění pracovních činností. Nulové zaškolení nováčků při vstupu na novou pozici. Nekolegialita.