Měla jsem štěstí na přímého nadřízeného. Taky jeden výše postavený nadřízený byl fér a otevřený a člověk na svém místě. Horší už to bylo ostatními na nižších vedoucích pozicích. Nesmyslné přesouvání na lokace, kde nebyla práce, neschopnost ovládat vlastní emoce (jak pak chcete řídit podřízené?). Takže jako všude - je to o lidech. Narazíte zde na pestrou paletu charakterů.
Občas pro zaměstnance vyšší nadřízení v rámci přestávky grilují a jejich hamburgery jsou opravdu excelentní.
Firmu navštěvují "specialisté" z firmy na produktivitu. Možná je to náhoda, ale kdykoli tam byli, bylo ve skladu hodně lidí a málo práce. Takže specialistům se ukazovala pohodová prácička na klid. Jen co odešli, začal Mordor. A v rámci efektivity pak přišly pokyny snížit počet pracovníků při zachování objemu práce. Výsledkem bylo, že jsme padali na ústa a odpolední směna nikdy nevěděla, v kolik hodin bude moci odejít domů. Hodnocení jste podle osobní produktivity - tu sleduje vaše čtečka čárových kódů. Když se po vás ale vozí třeba jen ten nejnižší šéfíček a opakovaně vás posílá na prázdné lokace, nebo když nefunguje Wi-Fi jak by měla a čtečce všechno trvá, než to načte, nebo když nestíhá systém odvážet prázdné miniload bedny a doplňovat plné, tak se toho napípat moc nedá. Norma většinou napípat jde, ale dostat se nad ní a sáhnout si na odměny už je velká honička a často s klackama pod nohami. Další věc je, že pracovat můžete buď na ranní a odpolední (po-pá, střídání po týdnu), nebo na denní dvanáctky (8-20h). Tam ale máte každý měsíc jednu směnu navíc, protože podepisujete smlouvu na 40 hodin týdně. Takže každý měsíc se vám stane, že během 11 dnů máte 8 šichet (z toho jednu jen 8-17h). A to je peklo. O volno nemáte čas se ani vzpamatovat a eventuálně odhojit nohy (boty s vyztuženou špičkou), běžně nachodíte 24.000 kroků za 12h směnu.
Druh práce neodpovídal původní dohodě. Zaškolení nebylo dostatečné. Špatné vztahy na pracovišti. Na pohovoru jsme se ze zaměstnavatelem dohodli, že budu pracovat jako skladník, řidič VZV. Jenže hned po nástupu, jsem byl požádán, zda by jsem jim nepomohl na úseku, kde mají největší nedostatek lidí. Dočasně a jsem souhlasil. Byla to pro mne práce nová, kterou jsem před tím nikdy nedělal. Druhý den mi bylo vytknuto že jsem pomalý a když nezrychlím budu vyhozen. Přitom zaškolení na danou pozici bylo nedostatečné. Ozvat se v tomto případě nejde, protože když je to pro vás práce nová nemůžete posoudit kvalitu zaškolení, to můžete až získáte zkušenosti. To, že mojí zaškolení bylo nedostatečné jsem se dozvěděl od kolegů. Za tech pár dnů co jsem tam pracoval, jsem získal dojem, že zaměstnavatel své zaměstnance ždímá a když se ždímat nenechají a nesouhlasí s něčím, tak jsou třetí den vyhozeny, co byl můj případ. Byl jsem ochoten pomoct a takto jsem dopad. Via Pharma usilovně pracuje na tom aby si zkazila renomé. Zásobuje léky do určitých lékáren a já vím, že si v ní už nic nekoupím. Varuji všechny, kdo uvažují o zaměstnaní u společnost Via Pharma. Jdete raději pracovat jinam.
Skvělí kolegové a docela hezké team buildingové akce.
Naprostá rezignace na jakoukoliv metodiku dřív než se to zkusí.
Freedom and independence
Systém řízení zejména na větším projektu by se dal asi nejvíc přirovnat k selfdriven developmentu. K práci zde budete potřebovat hodně samostatnosti a schopnost doptat se a dohledat informace, které u zadání chybí. Dokud člověk není rázný a příliš orientovaný na cíl dodat včas a dle napsané specifikace, je v pohodě a má celkem volnost v tom, jaké úkoly začne odbavovat nejdřív a které nechá k mání pro někoho akčnějšího.
Jobs for people with no work experience
Pro první uplatnění lidí bez zkušeností vhodné v tom, že dají šanci. Pokud se člověk zorientuje koho a jak se ptát, může se hodně rychle naučit docela dost zajímavých věcí a nejen pracovních vychytávek. Kdo ten zájem nemá, může klidně zapadnout do jisté rutiny a prostě si odkroutit své a jít domů. Rozhodně zde poznáte co jste zač.
Nenechat zapracované zaměstnance vyhořet. Tisíckrát nic, puntičkářství, "včera bylo pozdě", přesčasy, akce na podporu prodeje... Ani dobrý kolektiv z toho není v pohodě.
There are 11 more comments about this company, but we are not 100% sure yet that they were written by employees. What is the difference between a confirmed and an unconfirmed review?