Employer
Co-workers
Managers
KB Trainee program
Jsme tým v práci i mimo ni
Životní prostředí a jeho ochrana nám leží na srdci

Satisfaction
How do the employees evaluate their salary?
KB má hodně zaměstnaneckých benefitů, snaží se se zaměstnanci velmi pozitivně pracovat. Podporuje rovněž rozvoj lidí a mobilitu (přesuny na jiný oddělení). Pokud jsi šikovný a ambiciózní, tak máš možnost se přesouvat na jiná místa v bance, nebo šplhat kariérně.
Pokud jste sikovni, urcite nezustanete u klasickeho bankovniho poradce. Personalisti u rocniho hodnoceni chteji vedet, jake mate ambice do budoucna a nasledne pracuji s vami na kariernim rozvoji.
KB má na své zaměstnance vysoké nároky. Je třeba znát různé bankovní aplikace, parametry mnoha bankovních produktů, složit zkoušky předepsané Českou národní bankou. Práce v bance, to je především práce s lidmi. Bankovní poradci absolvují denně několik schůzek s klienty. Klienti jsou lidé různého věku, profese, národnosti, lidé s různou úrovní finanční gramotnosti. S každým z nich je tedy potřeba komunikovat adekvátním způsobem tak, aby pro ně byly předávané informace srozumitelné, dát jim prostor pro dotazy. To si kromě znalostí žádá i jistou schopnost empatie a jistou dávku trpělivosti. Je potřeba navodit v klientovi pocit důvěry a "bezpečí", věnovat se mu, aby si nepřipadal jak na běžícím páse. Pouze spokojený klient se bude do banky vracet.
Obecně v bankách je vysoká míra pravidel, která jsou nutná pro správné fungování banky.
Školení pro nováčky probíhá během prvního půl roku v Praze nebo Brně i několik dní v týdnu. Ubytování a cesta jsou hrazeny zaměstnavatelem. Vyžaduje se příprava před školením, prostudování materiálů s produkty a pod. Během školení se učí komunikace s klientem, práce na PC a v mobilní aplikací, znalost finančních produktů a finančních strategií. Každé školení je zaměřeno na jiné téma a učení se systémů v KB. Seznámíte se s ostatními nováčky. Je nutné nejdéle do 6 měsíců od nástupu do zaměstnání složit 4 zkoušky z financí, které jsou také propláceny. Většinou se vyžaduje složit alespoň 2 zkoušky už před nástupem do zaměstnání, aby nebyl zaměstnanec tolik zahlcen informacemi. Během prvního půl roku nemáte stanoveny plány k plnění (záleží na situaci na pobočce). Další školení probíhají online, plus plnění online testů. Čas od času přijede na den školitel a dohlíží na Vás při práci s klienty, píše o tom report ředitelům.