Kontrola inspektora např. en štítků zde trvá měsíc, přílišná administrativa. Tu stejnou udělá jiný úřad za den i s pokutou. To jen pro představu k efektivitě této st. instituce, mám zkušenost porovnat. Rušení některých řadových míst při systemizaci probíhá tak, že se o nich losuje a to tak, že o tom losovaný nemá ani tušení. Je to ale legální. Je potřeba si dávat velký pozor na vedení pers oddělení, Pokud můžete, této instituci se vyhněte velkým obloukem. Atmosféra strachu je všudypřítomná. Samotná práce by mohla být zajímavá ale vedení této instituce či její efektivnost pro občany vše naprosto zneguje. Než něco vylepšovat, tak raději převést a rozdělit její kontrolní kompetence a řadové inspektory mezi stávající úřady - například "jeden" úřad stavebního charakteru (kontrola PENB, en. posudků), ERU (kontrola FVE) a "další běžný úřad dohledu nad trhem" (kontrola en.štítků) a ušetří se spousta st. prostředků za zbytečné prostory a vedoucí posty.
Ano, bylo to pro mě užitečné období seberealizace.
Velmi neosobní a chladné vztahy na pracovišti.
Opportunity to learn new things
Určitě by měli mít vysokoškolské vzdělání, aby mohli uplatnit hodně vědomostí v technických oborech a právních vztahů .
Určitě doporučuji všem absolventům, kteří chtějí něco dokázat v energetice.
Nastudovat konkrétní obor
Energetický zákon
A hurá do praxe
Did you find STÁTNÍ ENERGETICKÁ INSPEKCE interesting?