„Díky za tvoji zpětnou vazbu! Jsme rádi, že naše prostory a kanceláře vnímáš pozitivně – snažili jsme se vytvořit prostředí, kde se dobře pracuje a kde je prostor pro spolupráci, ale i soukromí a soustředění.
Co se týče platu, víme, že je to citlivé téma. Pravidelně se na něj díváme v kontextu trhu i podle individuálního přínosu každého z nás. Letos jsme také transparetně promítli průměrné mzdy několika oddělení, abyste měli lepší představu. Nicméně je to určitě oblast, na které chceme dál pracovat a hledat cesty ke zlepšení.
Díky, že jsi svůj názor sdílel/a.“
Férové prostředí, možnost se rozvíjet, svoboda a odpovědnost, možnost pracovat z domova, práce je orientovaná na skutečné výsledky ne na odseděné hodiny...
Benefity ze strany FZÚ jsou velmi omezené a navíc až po 1 roce zaměstnání
Response from employer:
Děkujeme za Tvoji otevřenou a vyváženou zpětnou vazbu. Velmi si vážíme ocenění našeho férového a flexibilního pracovního prostředí i důrazu na skutečné výsledky.
Co se týče benefitů, jsme si vědomi omezení vyplývajících z našeho napojení na FZU a jejich nastavení. Snažíme se však aktivně hledat cesty, jak možnosti našich zaměstnanců rozšiřovat – ať už v oblasti vzdělávání, osobního rozvoje, interních akcí (teambuildingy, grilování, sportovní den) nebo pracovních podmínek.
Skvělý a přátelský kolektiv. S kolegy se dá vždycky na všem domluvit. Nabízené pracovní benefity jsou super, zvlášť HO a jazykové kurzy, příspěvky na oběd apod.
Response from employer:
Děkujeme za milé hodnocení! Jsme moc rádi, že oceňuješ přátelskou atmosféru v týmu a možnosti, které nabízíme – včetně práce z domova, jazykových kurzů či dalších benefitů. Právě otevřená komunikace a vzájemná spolupráce jsou základem našeho prostředí, na kterém si velmi zakládáme.
Fajn kolektiv, uvolněná atmosféra, progresivní a otevřené prostředí. Lidé se nebojí být ambiciózní, zlepšovat věci, inovovat a hledět do budoucnosti. Je tu možnost rozšiřovat svůj záběr horizontálně a rozvíjet se v různých oblastech, člověk není omezen svou pozicí nebo hlavní pracovní náplní. Tu a tam člověk potká jednotlivce, se kterými si úplně nesedí, ale ani tak není problém mít se všemi přátelské vztahy a navzájem se podporovat.
Svoboda a otevřenost může vést k chaotickým a nevyzpytatelným dnům. Tím, že jsou tu lidé hodně připraveni říkat ano novým a nečekaným návrhům a podnětům, je vše náročnější systematicky zorganizovat a ne vždy se to daří plně podchytit. Pro jedince, kterým vyhovují jasně dané plány a systematizovaný přístup k aktivitám, tak může být každodenní proces psychicky náročnější.
Response from employer:
„Děkujeme za tvoji velmi podnětnou zpětnou vazbu! Velmi nás těší, že oceňuješ právě otevřenost, podporu inovací a možnost rozšiřovat si u nás obzory napříč různými oblastmi. Vážíme si i tvého zmínění přátelské atmosféry a vzájemné podpory mezi kolegy.
Zároveň chápeme, že právě naše otevřenost a dynamika může být pro některé náročnější, pokud preferují pevně dané procesy. Na zlepšení systémovosti a organizace postupně pracujeme (např. budeme organizovat nové semináře ke zvýšení interní informovanosti a nákup dalších programů ke zpřehlednění projektového portfolia) – víme, že je to dlouhodobá cesta, při které je pro nás důležité najít správnou rovnováhu mezi svobodou a efektivní strukturou.
Tvoje zpětná vazba je pro nás důležitá a pomáhá nám dále se zlepšovat. Děkujeme, že jsi ji s námi sdílel/a.“
„Díky moc za tvoji zpětnou vazbu! Moc nás těší, že jsi spokojený/á s možnostmi osobního rozvoje a s podporou kariéry u nás. Právě podpora růstu a vzdělávání je pro nás dlouhodobě důležitým tématem a chceme v tom dál pokračovat.
Kdyby tě napadlo něco, co bychom mohli v oblasti rozvoje ještě zlepšit nebo rozšířit, budeme rádi, když nám dáš vědět.
Díky, že jsi svůj názor sdílel/a!“
Oceňuji široké možnosti vzdělávání, flexibilní pracovní dobu a přátelský kolektiv. Vážím si toho, že mohu otevřeně vyjádřit své potřeby a že jsou brány v potaz. Líbí se mi také možnost samostatné práce a to, že je oceňována iniciativa.
Menší nevýhodou je pro mě delší dojíždění do zaměstnání.
Response from employer:
Díky za všechny tvé postřehy a zpětnou vazbu! Moc si vážíme, že vnímáš HiLASE jako místo, kde se dá profesně růst, otevřeně mluvit a dělat smysluplnou práci v dobrém týmu. To je pro nás základ, na kterém chceme dál stavět.
Rozumíme také tomu, že dojíždění může být pro některé kolegy náročnější, a proto se snažíme co nejvíce podporovat flexibilní formy práce a nehlídat odpracovanou 8h směnu. V docházce jsi zcela svým pánem/ svou paní. :)
Oceňuji volnost a důvěru, kterou zde mám. Důležitá je pro mě flexibilita a zajímavá práce s fajn lidmi, kterou zde mám. Mohu přicházet s novými nápady a říct svůj názor. Člověk zde není ve stresu ani pod tlakem (v porovnání s mými zkušenostmi od jinud).
Work in an international environment
V HiLASE je cca 30% cizinců s pestrým národnostním složením. Komunikace probíhá v angličtině.
Response from employer:
A my oceňujeme tvůj komentář - díky! To, co je z tvého pohledu důležité, je stejně důležité i pro nás a děkujeme za shrnutí toho nejpodstatnějšího, co vystihuje rovněž naše interní hodnoty SVOBODA, SPOLUPRÁCE, ODPOVĚDNOST a ODVAHA.
„Díky moc za tvoji zpětnou vazbu! Moc nás těší, že kolektiv vnímáš tak pozitivně – na přátelské atmosféře si dáváme opravdu záležet.
Co se týče platu, víme, že to není jednoduché téma. Uvědomujeme si, že zvlášť pro lidi s vysokoškolským vzděláním můžou být očekávání jiná. Pravidelně se snažíme platové podmínky zlepšovat a reagovat na situaci na trhu práce i na individuální přínos každého z nás. Navrhuji to probrat s tvým Vedoucím a HR, abychom se na to společně podívali, co ty na to?
Díky, že jsi nám dal/a vědět, co je pro tebe důležité.“
Zajímavý výzkum a projekty
Hi-tech vybavení
Flexibilní pracovní doba, možnost home office
Je potřeba se paralelně věnovat většímu množství projektů trvajících i několik let
Veřejně financované projekty - těžkopádné nákupní procesy
"Poloakademické" prostředí - ne každý je orientovaný na výkon
Response from employer:
„Díky za tvoji zpětnou vazbu! Jsme rádi, že oceňuješ naše hi-tech vybavení, zajímavé výzkumné projekty i flexibilitu, kterou se snažíme lidem nabízet.
Rozumíme, že práce na více dlouhodobých projektech zároveň může být náročná. Je to něco, co je u nás částečně dané povahou výzkumu a veřejného financování, ale zároveň se snažíme postupně procesy zjednodušovat, aby administrativa kolegy co nejméně zatěžovala.
Co se týče „poloakademického“ prostředí – víme, že kultura výkonu a efektivity je něco, na čem chceme dál pracovat, aby se u nás dobře cítili jak vědci, tak lidé orientovaní na výsledky.
Pokud máš jakékoliv nápady ke zlepšení, neváhej je s námi prosím konzultovat.
Díky, že jsi nám tohle všechno napsal/a – podobná zpětná vazba je pro nás důležitá.“
Did you find Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i. - Centrum HiLASE interesting?