Důraz na personální práci, hodnoty Diakonie, prostor pro vzdělávání, velká volnost v organizaci pracovní doby a prostor pro mimopracovní život, možnost home-office, vynikající podmínky v kanceláři, upřímná snaha dělat věci dobře a lépe, na nezisk velmi nadstandardní mzda.
Jsme velká organizace, kde změny dlouho trvají, vše má svoji historii a politická obratnost je tu nezbytná pro přežití. Lidi jsou nastavení spíš konzervativně, management se nevzdělává, nevytváří prostor pro reflexi, nevěří na supervizi.
Oceňuji to, že se zaměstnavatel zajímá o své pracovníky. Oceňuji benefity, které máme k dispozici. Oceňuji, že se mohu rozvíjet ve své profesi, přinášet nové nápady. Oceňuji možnost přejít na jinou pozici do jiné služby, kterou Diakonie nabízí.
Někdy mě mrzí přístup nadřízeného v tom, že zasahuje do kompetencí podřízeného. Mrzí mě letošní snížení platů kvůli nové legislativě. Mrzí mě, že je v poslední době občasná rivalita mezi pracovníky v jedné službě, jako by si chtěli dokázat, kdo je lepší a ukázat na to, co ten druhý dělá špatně, ale přímo se to neřekne.