Úžasná péče o zaměstnance, ohledně toho není co vytknout. Svačinky, káva, domácí limonády. Příjemné prostory zcela sladěné s firemní identitou. Možnost vybrat si PC - Win či Mac, výborná IT podpora. Nábor je vícekolový, ale člověka to nestresuje.
Bohužel, některé věci jsou příliš hezké na to, aby byly pravdivé. Heureka jede na perfektní kolektiv, musíte mít dokonalý profil který ladí s vaším týmem, abyste měli šanci se udržet. Pod vším tím přátelským pozlátkem se tak operuje poměrně s velkým množstvím neupřímnosti. Pokud jste ale odborník na slovo vzatý, nemusíte se učit nic nového a ještě k tomu jste sympaťák, zřejmě nebudete mít problém.
Super tým milých lidí, všichni s velkými zkušenostmi v tom co dělají, vždy ochotní pomoci. Skvělá firemní kultura, nikdo si tu na nic nehraje, mám důvěru ve vedení, moje práce je pestrá a ve spoustě věcí mám velkou svobodu, jak si to udělám. Kapitola sama pro sebe jsou opravdu hezké benefity - v podstatě absolutní volnost v docházce a HO, stravenky v max. možné hodnotě, cafeterie, firemní tarif, možnost vybrat si hardware (Apple/Dell), hezké kanceláře na výborné lokalitě, hrazená konverzace v AJ, firemní auto k dispozici (pro určité pozice), každé ráno v kuchyňce čerstvé ovoce a zelenina (a každou chvíli někdo donese dort nebo něco sladkého)... Fakt hezké je třeba vítání nových lidí nebo to, jak se o nás celkově lidi z HR starají. Myslím, že to hodně souvisí s aktuální velikostí firmy, která je podle mě tak akorát - už jsme dostatečně velcí, abychom dělali nějaký zajímavý obrat a makali na projektech, které budou vidět, ale přitom nejsme neosobní korporát, kde je člověk jen číslo.
Občas hodně práce a s tím související stres, ale to je asi všude... Některé věci se občas řeší trochu punkově nebo chaoticky (různé sdílené tabulky apod.), hodně se toho mění za chodu, občas je problém dobrat se nějaké aktuální informace (na firemní Wiki je hodně informací zastaralých) nebo řešení (ve skříni by se i našlo pár kostlivců z minulosti, včetně historického rozdělení firmy do dvou sídel v Praze a Liberci). Nevýhodou volné docházky je, že občas nevíte, jestli zrovna pracuje někdo, od koho něco právě teď potřebujete. Hodně lidí je zde podle mě úzce specializovaných na svůj okruh práce, a nemají přesah do ostatních oddělení/oborů ani ochotu dát si trochu práce zkusit vyřešit něco sám, než to automaticky delegovat na kolegu. Jak firma narůstá, bude muset řešit s tím přicházející problémy - náročný headhunting, nedostatečné prostory, narůstající byrokratizace...Velké téma pro mě taky je vnímání Heureky mezi e-shopy a hrozby konkurence a měnícího se chování uživatelů. Kdyby se 20 TOP hráčů z trhu mezi sebou dohodlo a odešlo, tak asi může Heureka zavřít krám (i když to se na 99 % nikdy nestane), o narůstající dominanci Googlu, konsolidaci trhu, tlaku dodavatelů na jednotné prodejní ceny a přesunu uživatelů na mobil nemluvě. Důležitost cenových srovnávačů bude podle mě obecně časem klesat, ale kdo ví, co bude za takových 5 let. Minimálně zde vidím hodně dobrých předpokladů k tomu, aby to Heureka zvládla.
Veci tady davaji smysl, snazime se neustale ptat jestli to delame dobre a co bychom mohli delat lip. Tato sebereflexe jde zezhora a je otevrene komunikovana. To je podle me zakladni kamen Heureky, diky kteremu jsou tady skoro vsichni tak spokojeni :)
Je nas malo, bylo by fajn mit na vsechny veci ktere chceme delat kapacitu :)
Skvělá firemní kultura a pracovní atmosféra, luxusní kanceláře, pružná pracovní doba, časté teambuildingy či off-site (práce mimo kancelář někde v přírodě/pivovaru), možnost navštívit i dražší a vzdálenější konference, pravidelný přísun ovoce zdarma a pravidelné svačinky
Dlouho trvalo, než se nahradil konkrétní management, aby Heureka konečně přestala navyšovat technický dluh a naopak ho začala snižovat, to se ale teď daří!
Find out how your ideas match what employees of this company say.
Just 3 minutes
Myslím si, že Heureka je jedinečná v tom, že je tady skutečně přátelské prostředí. Přijdete do práce, všechny zdravíte "Ahoj!", můžete si udělat kávu, čaj, dát si občerstvení, kromě pár pozic je možnost Home Officů, všechno krásně funguje. Co jsem nastoupila do Heureky, tak bych asi už v žádném zaměstnání jinde nevydržela. Když vidíte, že to jde tady, tak proč by to nešlo jinde. Krásně skloubím osobní život a práci, nejsem vystresovaná z vedení a když potřebuji vyřídit osobní telefon nebo se zdržím na obědové pauze, nikdo mi za to neurve hlavu. Perfektní zázemí. Mně tu opravdu nic nechybí. :-)
Teď si nejsem jistá, jestli to je dotaz, u kterého bude odpověď veřejná, nebo ne, kdyžtak mě zlynčujte. Zaměstnavatel jako takový si myslím, že je na svém místě. Občas není problém v zaměstnavateli, ale některých zaměstnancích, kteří si dost rychle zvykli na komfort, který tu mají (jídlo, káva, pracovní doba...) a pak si vymýšlí ptákoviny, remcají na všechno možné a já bych se s nimi prostě nepárala; trošku mě mrzí, že jsem nejmenovaným do osobního hodnocení napsala, jak všechno dodržují a teď už to mají zase na salámu. Nehledě na to, že oznamovat dovolené půl dne dopředu, nebo ještě lépe večer před tím, než si ji vezmu, když shopy spoléhají na to, že se dovolají a něco vyřeší, to je trošku blbé. Tím spíš když jeden den je někdo u lékaře, večer napíše, že si bere dovolenou a další den, že si teda bere ještě další den. My jsme většinou ten první nárazník na rozzlobené lidi a když jim slíbíme, že se zítra mezi 9 - 11 dovolají a oni volají a nedovolají se, protože si někdo zase honem vzal dovču... Já nevím. Mně to připadá neprofesionální. Sice je primární e-mailová komunikace, ale když něco hoří a my spoléháme na to, že tady specialista druhý den bude, protože nehlásil, že má dovolenou a on si ji nahlásí v devět večer? Nic moc. Tím spíš, děje-li se to opakovaně. Pochopím, že se sem tam objeví situace, kdy nutně něco potřebujeme zařídit, ale je to takové bez respektu vůči kolegům, kteří na dotyčné spoléhají. Ale to je jen drobný detail. :-))
Heureka má dobrou vizi, chce pomáhat spotřebitelům vybrat si správný produkt a správného dodavatele. S tím je pro mě snadné se identifikovat a najít ve své práci hlubší význam. Krom toho je tu skvělá parta, která si nepotrpí na formality a je otevřená přijmout mezi sebe nové členy. Management je součást téhle party a vše se řeší se vzájemným respektem. Heureka má navíc velkou schopnost sebereflexe a díky tomu se opravdu nebojím o její budoucnost, ona (resp. my) si poradíme :)
Kontinuální zlepšování/rozvoj je klíčem k přežití a Heureka si je toho dobře vědoma. Věcí ke zlepšení je samozřejmě řada, ty se však postupně odbavují, je to totiž pro nás přirozená součást naší práce.
Přátelská atmosféra, otevřená komunikace, férové jednání. Agilita a chuť zkoušet nové věci. Heureka je oblíbená služba mezi uživateli, jednička na trhu. Pěkné a dobře umístěné kanceláře, jak v Praze tak v Liberci. Heureka poskytuje zaměstnancům snídaně a svačinky :) Celkově velmi příjemné místo k práci.
Chtělo by to soustředit se na méně věci najednou. Také některé věci z hlavně technologicky zastaraly a komplikují nám práci. Heureka si to uvědomuje a podnikáme kroky, abychom to postupně vyřešili.
Heureka si umí vážit svých lidí. Přistuje ke všemu férově a nebojí se investovat do jejich rozvoje, ale i do firemních akcí, kterých je zde nespočet. Firemní kultura je tu výborná, což se odráží na naladění kolegů, kteří k práci přistupují s láskou.
Grilovačky
Svačinky