Předně je třeba říci, že ostravská pobočka spadá pod celostátní Český rozhlas, což je ustálená společnost s tradicí, která se snaží o vyvážené informování veřejnosti. Je to značka, která má pořád zvuk, i když se objevují nové typy médií.
Celkové propojení jednotlivých složek v rámci Českého rozhlasu je hodně kostrbaté a ne vždy plně funkční jak by se slušelo. Atmosféru mnohdy ovlivňují osobní třenice a ne všichni zvládají fungování ve stresových situacích.
Médium veřejné služby, které dodržuje vysoký standard žurnalistiky. Je to práce, která má smysl v kolektivu "srdcařů". Oceňuji taky možnost skloubit rodinný a pracovní život (pokud je potřeba a děti jsou nemocné, šéf mi povolí práci z HO, ale typ mé práce to umožňuje - home office není ale standard).
Zpružnění některých procesů, občas je to trochu těžkopádné, ale zase je to 100letá instituce, která musí dodržovat řadu pravidel, protože hospodaří s veřejnými prostředky. Je to ale lepší než ve státní správě, kde jsem pracovala předtím.
Stabilní společnost
Možnost dostat se k systémům a věcem, ke kterým jinde se nedostanete, nebo velmi obtížně
Klasické kanceláře, žádný openspace
Zkostnatělá instituce
Ruce jsou svázané veřejnými zakázkami
Hodně byrokratů
Málo kompetentních lidí a není zde vůle převzít zodpovědnost za svá rozhodnutí na manažerských funkcích