Společnost Podané ruce o.p.s. je nezisková organizace, která již více než 30 let poskytuje odbornou pomoc lidem v obtížných životních situacích – zejména v oblasti závislostí, duševního zdraví, práce s mládeží, zdravotně-sociálních služeb a prevence. Působíme v několika regionech ČR a realizujeme desítky služeb, projektů a mezinárodních aktivit. Více na www.podaneruce.cz.
Do týmu Terapeutického centra v Jihomoravském kraji hledáme kolegu nebo kolegyni na pozici psychoterapeut / psychoterapeutka.
Co Vás u nás čeká
- Psychoterapie a poradenství v oblasti závislostí
- Práce v Brně a popřípadě v detašovaném pracovišti (1 den v týdnu)
- Propagace a rozvoj služby, síťování
Požadujeme:
- VŠ vzdělání humanitního zaměření, například psychologie, sociální práce, sociální pedagogika apod.
- Dokončený nebo alespoň započatý psychoterapeutický výcvik
- Orientace v adiktologické problematice je výhodou, ne však podmínkou
- Samostatnost a zodpovědnost ve vedení klientů
- Dobré komunikační schopnosti
- Respektující přístup ke klientům
Co Vám nabízíme
- Místo výkonu práce Brno-město (popřípadě 1 den v týdnu detašované pracoviště
- Smlouvu na dobu určitou (zástup za rodičovskou dovolenou)
- 0,6 - 1,0 úvazku (24 - 40 hodin týdně, upřednostníme vyšší úvazek)
- Zázemí zavedené neziskové organizace
- Práci vhodnou i pro absolventy
- Zaškolení a práci ve zkušeném terapeutickém týmu
- Další vzdělávání v oboru
- Pravidelné supervize a intervize
Benefity:
- Možná částečná flexibilita v plánování pracovní doby
- Pravidelné případové i týmové supervize s týmem terapeutického centra
- Vzdělávání v oboru
- Týden dovolené navíc (+ týden dodatkové dovolené), celkem tedy 6 týdnů
Příklad mzdového ohodnocení při úvazku 1,0:
- Mgr. vzdělání, 3-4 roky praxe při úvazku = 1,0: 30 620 Kč tarifní hrubá mzda + 1000 Kč příplatek za psychosociální zátěž + základní osobní ohodnocení 4000 Kč po uplynutí zkušební lhůty + 3000 Kč příplatek za výkon práce na pozici terapeuta + roční odměna společnosti ve výši až 12 000 Kč/rok
Pokud Vás tato nabídka zaujala, zašlete nám:
- strukturovaný životopis,
- motivační dopis v maximální délce jedné A4.
Zaslání strukturovaného životopisu i motivačního dopisu je povinnou součástí výběrového řízení.
Uzávěrka přihlášek: středa 14. 10. 2026
Termín pohovorů: čtvrtek 22. 10. 2026
Plánovaný nástup: listopad–prosinec 2026, dle domluvy
Společnost si vyhrazuje právo výběrové řízení prodloužit, případně opakovat nebo zrušit.
Ochrana osobních údajů
S osobními údaji uchazečů bude nakládáno v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 GDPR a zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů.
Zasláním životopisu a motivačního dopisu uchazeč souhlasí se zpracováním osobních údajů pro účely tohoto výběrového řízení.