6 October

Referent specialista v oblasti regulace finančního trhu a mezinárodní spolupráce

ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA
Na příkopě 864/28, Praha, – Nové Město

ZN. VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: 2026/071

Česká národní banka vyhlašuje výběrové řízení k obsazení pracovní pozice

Hledáme kolegu/kolegyni pro posílení týmu v referátu sekretariát sekce regulace a mezinárodní spolupráce v ústředí ČNB Praha.

Náplň práce zahrnuje zejména:

• organizaci a zajišťování administrativně technických prací v sekretariátu vedení sekce včetně administrativy spjaté s působením v orgánech EU a mezinárodních organizací,
  • analýzu došlé korespondence, přidělování úkolů k vyřízení ostatním útvarům sekce a kontrolu jejich plnění,
  • zajišťování kontroly formální bezvadnosti výstupů sekce,
  • organizační zajišťování pracovních cest vedoucích zaměstnanců a dalších jednání vedení sekce, včetně případného pořizování zápisů,
  • organizaci zahraničních návštěv, korespondenci, komunikaci a další organizační a administrativní práce v českém i cizím jazyce pro vedení sekce,
  • vedení příslušných evidencí (korespondence, docházka),
  • výkon funkce hospodáře sekce (úhrady faktur, příprava rozpočtu, inventarizace).

Nabízíme:

• stabilní práci v ústředí ČNB v Praze s možností dalšího vzdělávání,
  • zaměstnanecké benefity: cafeterie, 5 týdnů dovolené, 5 sick days, stravenková karta, firemní stravování, nadstandardní zdravotně preventivní program, příspěvek na produkty spoření na stáří, životní pojištění či DIP, sportovní centrum a další,
  • možnost práce z domova (home office),
  • pracovní prostředí klasické kanceláře,
  • nástup možný dohodou.

Kvalifikační požadavky:

• ideálně vysokoškolské vzdělání (Bc.),
  • min. 1 rok praxe na podobné pozici,
  • středně pokročilou znalost anglického jazyka (min. B2 dle SERR),
  • velmi dobrou znalost českého jazyka,
  • trestní bezúhonnost.

Další předpoklady pro výkon profese:

• spolehlivost, schopnost pracovat s citlivými údaji a osobními daty,
  • pečlivost, flexibilita a schopnost určit priority,
  • výborné organizační a komunikační schopnosti,
  • schopnost samostatné i týmové práce,
  • dobrá znalost MS Office,
  • společenské vystupování.

Pokud Vás naše nabídka oslovila, zašlete nám svůj strukturovaný životopis s motivačním dopisem nejpozději do 23. 10. 2026 prostřednictvím registračního formuláře (tlačítko „Odpovědět“).

ČNB zpracovává osobní údaje, bližší informace naleznete v Informaci o zpracování osobních údajů (http://www.cnb.cz/cs/obecne/ochrana_osobnich_udaju.html).

Nadstandardní lékařská péče, Příspěvek na penzijní/životní připojištění, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Vzdělávací kurzy, školení, Kafetérie, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova

Who's looking:
ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA (Employer)
Job location:
Na příkopě 864/28, Praha, – Nové Město