27 August

CAD/CAM programátor/ka pro CNC stroje - CRYTUR, spol. s r.o.

CRYTUR, spol. s r.o. je Firmou roku 2023 v Libereckém kraji! Jsme přední světovou společností zabývající se výrobou i opracováním syntetických krystalů a nabízíme opto-elektronická řešení pro vědu, výzkum i náročné průmyslové technologie (elektronová mikroskopie, lasery, luminofory a další). Patříme mezi české dynamicky a trvale se rozvíjející společnosti s více než 480 zaměstnanci a ročním obratem přes 650 mil. Kč. Naše kapacity stále rozšiřujeme a proto hledáme nové kolegy, kteří se společně s námi budou chtít podílet na přípravě technologií pro budoucnost. Nechte u nás svou příležitost vykrystalizovat!

Náplň práce

• programování a ladění technologie pro kusovou a malosériovou výrobu tvarově složitých a rozměrově kritických dílců
  • práce v Siemens NX – od modelu po finální NC program
  • návrh kompletní technologie, strategie obrábění, nástroje, upínání, pořadí operací
  • dotahování programů až do stabilního a opakovatelného procesu výroby
  • optimalizace procesů na základě reálných dat (OEE, SPC) pro stabilizaci a snížení variability procesu
  • analýza příčin odchylek a návrh technologických opatření ve spolupráci s kontrolou a vývojem

Požadavky

• zkušenost s vlivem upnutí a odebírání materiálu na deformace dílu (řešení na úrovni technologie, ne korekcí)
  • zkušenost v CAD/CAM programování v Siemens NX na úrovni návrhu technologie, ne jen generování drah
  • zkušenost se soustružením / soustružnicko-frézovacími centry (Mazak výhodou)
  • schopnost převést výkres na funkční technologii s ohledem na deformace, upnutí a stabilitu procesu
  • schopnost samostatně rozhodovat o technologii na základě výsledků ve výrobě
  • zkušenost s vysokými nároky na přesnost (mikrometry) s přesahem do měření / metrologie
  • výhodou praxe s obráběním obtížně obrobitelných materiálů

Educational courses, training, Meal tickets / catering allowance, Corporate events, Bonuses, Holidays 5 weeks, 13th monthly salary, Soft loans to employees, Refreshments on workplace, Contributions to the pension / life insurance, Contribution to sport / culture / leisure

Permanent
Secondary education or professional training with a school-leaving exam
Czech (Proficient)