Téměř 3 000 dětí chodí do ScioŠkol - škol, které jsou reálně jiné. Ve ScioŠkolách děti připravujeme na svět, který přijde.
ScioŠkola v Brně - Heršpicích už 10 let mění české školství - má za sebou desítky úspěšných absolventů, propracovaný vzdělávací proces a jasnou vizi. Ve vedení školy působí už šestým rokem Mirka a k ní do tandemu hledáme rovnocenného parťáka. Člověka, na kterého se bude moci plně spolehnout, se kterým bude sdílet radosti i starosti vedení a se kterým společně potáhnou školu dál.
Vaše role:
- Vedení v tandemu: Společně budete tvořit strategii a řešit operativu. Pozice v tandemu jsou rovnocenné a jak si práci rozdělíte, záleží na vás dvou.
- Rozvoj a inovace: Spolu s týmem budete hledat a rozvíjet nové výukové strategie, využívat moderní nástroje ve výuce, dál budovat pozitivní atmosféru školy a posilovat spolupráci se zákonnými zástupci.
- Péče o tým a kulturu: Máme 25členný tým. Vy jim budete oporou - budete naslouchat, rozvíjet je a podporovat svobodu i zodpovědnost. Někdy bude zapotřebí řešit také výzvy ve spolupráci, pedagogické kvalitě nebo vést nepříjemné rozhovory.
- Reprezentace a vztahy: Máme velmi dobré vztahy s městskou částí i okolím. Vaším úkolem bude dál rozvíjet vztahy s rodiči, partnery i veřejností.
- Průvodcovství a mentoring: Budete trávit čas s dětmi - součástí role je i přímá práce s nimi.
Co byste měl/a mít:
- Zkušenost s vedením: Umíte vést lidi, být lídrem, ne jen zadávat a kontrolovat úkoly. Máte zkušenost s řízením projektů nebo středně velkých týmů.
- Odvahu a energii: Nebojíte se převzít odpovědnost, rozhodnout se a hledat cesty i v situacích, které nemají jednoduché řešení.
- Vztah k dětem: Vedli jste nebo organizovali aktivity pro děti - ve škole, na kroužcích, táborech, v oddíle nebo v neziskovém sektoru. Zkušenost z práce s dětmi je pro nás klíčová.
- Lidskost a hodnotový soulad: Respektující přístup k dětem i dospělým je u nás základ. Pedagogická kvalifikace je výhodou, ale klíčové je nastavení mysli a soulad s našimi hodnotami a principy (mrkněte na scioskoly.cz/principy).
- Odolnost: Schopnost fungovat v dynamickém prostředí, kde je změna běžnou součástí Vaši práce.
- Spolehlivost: Hledáme někoho, kdo drží slovo a je oporou parťačce v tandemu i celému týmu.
Co nabízíme my Vám?
- Svobodu a zázemí: Velkou autonomii v rozhodování, ale zároveň jistotu silné sítě ScioŠkol a podporu centrálních služeb (HR, právo, finance, marketing).
- Příjemné pracovní prostředí: Práci ve škole, do které byste sami rádi chodili. Tým, který táhne za jeden provaz.
- Osobní růst i odpočinek: 40 dní dovolené, zahraniční stáže, vzdělávání a možnost podílet se na rozvoji celé sítě škol.
- Nástup co nejdříve, ale na šikovného člověka si rádi počkáme.
- Kulturu postavenou na svobodě a respektu: Získali jsme ocenění Atmoskop Zaměstnavatel roku 2026.
- Odměnu 75 000 - 90 000 Kč měsíčně
Jak bude vypadat výběrové řízení? Zakládáme si na transparentnosti. Čeká Vás:
- Zaslání CV a motivačního dopisu do 29.9. v 8h (ráno)
- Osobní setkání a Test pracovního potenciálu
- Assessment centrum přímo u nás ve škole (abyste nasál/a atmosféru), které proběhne 12.10. a potrvá několik hodin
- Návštěva školy, aby jste měl/a možnost vidět a zažít školu opravdu zblízka
- Finální setkání s Ondřejem Štefflem
Zní to jako výzva právě pro Vás? Pošlete nám do 29.9.:
- Životopis (zaměřený na praxi s dětmi, zkušenosti s vedením lidí a projektů).
- Motivační dopis, kde nám napíšete: Proč Vás láká vedení právě naší školy? Co ze svých zkušeností chcete do tandemu přinést? Jak si představujete směřování školy z pedagogického hlediska?
Více o nás najdete na www.scioskoly.cz
Těšíme se, že Vás poznáme!