4 August

Vychovatelka v dětské skupině Pidilidi v Otevřené zahradě (0,5 úvazek od září 2026) - "Nadace Partnerství"

16 000 – 18 000 CZK/month
V Nadaci Partnerství pomáháme krajině a lidem ze všech koutů naší země. Spojujeme síly s místními nadšenci, aktivními starosty i uvědomělými podnikateli, abychom pečovali a rozvíjeli místa kolem nás. Navracíme místům jejich život, funkci i krásu. Budujeme partnerství na všech úrovních – protože jenom společně dokážeme ustát dopady změny klimatu. Za více jak 30 let naší praxe víme, že efektivní spolupráce stojí na vlastní vysoké expertíze, rychlých a snadných grantech a úzké spolupráci s místními. Rozvíjíme soutěže a ocenění Strom roku, Cena Josefa Vavrouška a Adapterra Awards. Obnovujeme českou krajinu díky iniciativám Sázíme budoucnost a Živá půda. Náš tým Adapterra pomáhá obcím, městům i krajům plánovat potřebná klimatická opatření. Předáváme kompetence a znalosti dětem i dospělým v Otevřené zahradě a v inspiračních programech Hybatelé komunit a Partnerství pro udržitelnou Ukrajinu.

Dětská skupina Pidilidi v Otevřené zahradě, z. s. pomáhá zaměstnancům Nadace Partnerství a organizacím sídlících v Otevřené zahradě, ale i dalším rodičům z centra Brna, při slaďování rodinného a pracovního života. Naše dětská skupina je určena pro děti od 2,5 do 6 let a najdete ji přímo v Otevřené zahradě na Údolní 33.

Do naší dětské skupiny hledáme laskavou a zkušenou vychovatelku s respektujícím přístupem k dětem i dospělým, která má radost z práce s dětmi a od září 2026 posílí náš lektorský tým na 0,5 úvazku.

S čím nám budeš pomáhat - co tě u nás čeká?

• Budeš mít zodpovědnost za péči o cca 12 dětí spolu s druhou pečující osobou. Důraz klademe na individuální, ale i skupinové potřeby dětí.
  • Zapojíš se do běhu dětské skupiny: s dětmi si hrajeme, tvoříme , zpíváme, ale úplně nejvíc ze všeho jsme venku. Hlavní vyžití totiž čeká děti v jedinečné vzdělávací Otevřené zahradě s biotopem, herními prvky i malými hospodářskými zvířaty. Děti tu mají venkovní zázemí v podobě jurty, vlastní záhonky se zeleninou a bylinkami a na výpravy mohou vyrážet na Špilberk nebo Kraví horu.
  • Budeš komunikovat s rodiči a s vedením školky.
  • Budeš se domlouvat na směnách s kolegyněmi (vždy jsou přítomny 2 lektorky).

Jaká/ý je náš ideální kolega/kolegyně?

Hledáme kolegyni nebo kolegu, který má rád práci s dětmi, je spolehlivý a dokáže vytvářet bezpečné a příjemné prostředí.

Pro tuto roli je důležité, abys:

• !! Splňoval/a odbornou způsobilost pečující osoby v dětské skupině – například pedagogické vzdělání, kurz chůvy nebo asistenta pedagoga, zdravotnické vzdělání či vzdělání v oblasti sociálních služeb,
  • byl/a trestně bezúhonný/á,
  • ideálně měl/a předchozí zkušenost s prací s dětmi předškolního věku, kterou můžete doložit,
  • byl/a spolehlivý/á, pečlivý/á a zodpovědný/á,
  • přistupoval/a k dětem i kolegům s respektem, trpělivostí a pozitivním naladěním.

Co nabízíme?

• Pracovní poměr na HPP,
  • mzdu 16 000 Kč měsíčně + osobní ohodnocení až 1 500 Kč,
  • stravenkový paušál 129 Kč za odpracovaný den,
  • 5 týdnů dovolené, po dvou letech spolupráce 6 týdnů, a k tomu 3 dny sick days,
  • práci v inspirativním a příjemném prostředí Otevřené zahrady v centru Brna,
  • pestrou a smysluplnou práci s dětmi v respektujícím prostředí a v přátelském sehraném kolektivu.
  • Nástup od září 2026. Jedná se o dlouhodobou spolupráci.

Zaujali jsme Tě?

Tak nám pošli svůj životopis, krátkou informaci o tom, proč máš zájem o tuto pracovní pozici (prostřednictvím formuláře níže). A nezapomeň, že vedle Tvých zkušeností chceme poznat i Tebe samotného/ou. Následně tě budeme kontaktovat. S vybranými zájemci se setkáme u nás v Otevřené zahradě/Nadaci a domluvíme se na možnostech spolupráce.

Těšíme se na Tebe!

More than 5 weeks of vacation, Meal tickets / catering allowance, Holidays 5 weeks, Sick days, Corporate preschool

Salary:
16 000 – 18 000 CZK/month
Part-time work
Limited (temporary)
Secondary education or professional training with a school-leaving exam
Czech (Proficient), Slovak (Proficient)