30 July

Sociální pracovník pro programy sociálního a nájemního bydlení (úvazek 0,8) - Diecézní charita ostravsko-opavská

27 200 CZK/month

Do sociální služby Sociální rehabilitace Šance domova hledáme nového kolegu nebo kolegyni na pozici sociálního pracovníka/pracovnice pro programy sociálního a nájemního bydlení.

Co tě u nás čeká:

• Komunikace s nájemci a podnájemci zapojenými do programů sociálního a nájemního bydlení.
  • Podpora klientů při řešení otázek spojených s bydlením a s nájemními či podnájemními vztahy.
  • Poskytování sociální práce v terénní i ambulantní formě.
  • Jednání se zájemci o službu, uzavírání smluv, individuální plánování a vyhodnocování průběhu služby.
  • Návštěvy klientů a jejich doprovázení při jednáních s úřady a dalšími institucemi.
  • Vedení klientské dokumentace, evidence nájemních a podnájemních smluv a související administrativa.
  • Pravidelné kontroly bytů, odečty měřidel a spolupráce při řešení jejich technického stavu.
  • Zapojení do tvorby a aktualizace metodik, interních pravidel a pracovních postupů.

Koho hledáme:

• Uchazeče s odbornou způsobilostí sociálního pracovníka dle § 110 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, a praxí v sociálních službách nebo sociální práci.
  • Kolegyni nebo kolegu se zájmem o sociální a dostupné bydlení, s empatickým a respektujícím přístupem ke klientům.
  • Samostatného, zodpovědného a týmově orientovaného člověka s výbornými komunikačními a organizačními schopnostmi, který si umí efektivně plánovat práci a navazovat partnerskou spolupráci s klienty i odbornými institucemi.
  • Člověka ochotného dále se vzdělávat a průběžně sledovat legislativní změny v sociální oblasti.
  • Uchazeče s uživatelskou znalost MS Office a zkušenost s prací v evidenčních systémech.
  • Aktivního řidiče (řidičský průkaz skupiny B).

Co ti můžeme nabídnout:

• smysluplnou práci v Diecézní charitě ostravsko-opavské,
  • zkrácený úvazek ve výši 0,8 h.,
  • mzdu 27 200 korun hrubého měsíčně (při úvazku 0,8),
  • pracovní smlouvu na dobu určitou s možností prodloužení,
  • 5 týdnů dovolené (při plném úvazku),
  • flexibilní pracovní dobu a možnost home office (2x měsíčně),
  • pravidelnou supervizi,
  • prostor pro osobní i profesní rozvoj,
  • stravenkový paušál,
  • příspěvek na penzijní pojištění,
  • teambuildingové akce,
  • tým lidí, kteří drží při sobě.

Dává ti tahle práce smysl? Ozvi se nám. Rádi tě poznáme.

Pošli nám životopis a motivační dopis. Do předmětu zprávy napiš: sociální pracovník/pracovnice pro programy sociálního a nájemního bydlení.

Přihlášky přijímáme do: 24. srpna 2026.

K osobnímu pohovoru pozveme vybrané kandidáty. O výsledku výběrového řízení dáme uchazečům vědět telefonicky nebo e-mailem.

Informace o zásadách zpracování osobních údajů jsou dostupné na našich webových stránkách.

Cell phone, Meal tickets / catering allowance, Holidays 5 weeks, Sick days, Occasional work from home, Flexible start/end of working hours, Notebook, Contributions to the pension / life insurance

Salary:
27 200 CZK/month